Hotspot | Burgerclub in Rotterdam

2
burgerclub

Door Anne-Claire

Het watertanden begon bij mij thuis al. Een Burgerclub! Rotterdam is een burgerbar rijker en ik mocht namens Goodfoodlove een kijkje nemen. Zoals je begrijpt vond ik dit heel erg vervelend 😉 

Bij aankomst ontvingen eigenaar, de Spaanse Luis Ruiz, en eigenaresse de Nederlandse Nanet Molenaar ons vriendelijk in hun zaak aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Stoere uitstraling met ijzeren stoelen en houten tafels. Ik zelf moest goed me best doen om er niet voorbij te lopen. Toch heeft deze straat zeker wel iets. Tussen de onbekende panden door vindt je diverse hotspots voor een lekker hapje en/of drankje. Een nieuwe burgerclub is hier dus zeker op zijn plaats.

17

Eerder heeft dit stel al een horeca zaak gehad. Namelijk één van de eerste ketens die thuis pizza’s bezorgden genaamd ‘Mama Joe’. Met succes hebben zij dit verkocht en nu gekozen voor iets geheel nieuws; de hamburger.
4

De keuze is er reuze

Je kunt hier genieten van burgers bestaande uit 100 procent puur vlees. 180gram heerijkheid op je bord! (voor de twijfelaars of kleine eters, ze hebben ook een mini trio ; de ‘sliders’. Burgerclub gaat voor kwaliteitsvlees waaronder ; MRIJ, Iberico en Wagyu.

MRIJ
MRIJ (Maas, Rijn- en IJsselvee) is sappig vlees met een stevige bite.

Waygu
Wagyu komt oorspronkelijk uit Japan en het vlees is mooi gemarmerd, wat maakt dat het mals en smaakvol is. Overigens komt het vlees van de Burger Club niet uit Japan, het is USA Wagyu.

Iberico
Het Iberico varken is een en soort die je minder vaak tegenkomt op een burger. Deze Spaanse half wilde varkens lopen buiten en eten noten, wat een eigen, volle smaak geeft en een vetdooradering die is te vergelijken met Wagyu.

9

Eenmaal je vlees gekozen, kun je doorgaan met de diverse toppings. Zoals de Chorizo Ibérco, Jalapenos (een Spaanse touch kan niet weg blijven natuurlijk met eigenaar Luis), Gorgonzola of Bacon.

6

Vegetarier?

Eet je liever geen vlees, of trek in iets anders? Dan is dat ook geen probleem. Naast diverse salades hebben Luis en Nanet ook hier gekozen voor een product van topkwaliteit.‘’Wij kunnen deze niet zelf maken, in ieder geval niet met de kwaliteit die wij willen. Daarom hebben we gekozen voor de Dutch Weed Burger, een award winning topproduct, gemaakt van onder andere zeewier.’’

16

Goed voor de dorst

Dorst na al dit heerlijke eten? Dat komt goed uit want de Burgerclub biedt vier soorten tonic en acht soorten gin, waaronder Bobby’s, Hendricks en het Duitse Monkey 47. Liever een fijne wijn? Geen probleem! Wijnen uit Spanje, Argentinië, Frankrijk en Chili worden ook prefect gecombineerd met je burgers. Heerlijk vlees en fijne drankjes in een mooie strakke zaak. Ik zeg, alle ingrediënten voor een perfecte lunch of avondje uit!

12

Dus, trek in een burger? Je weet ze nu te vinden!

Adres: Burgerclub, Nieuwe Binnenweg 139-a Rotterdam. Dagelijks geopend van 11:00 tot 22:30 uur, dus ook voor lunch.

Over de auteur

Redactie - Anne-Claire

Anne-Claire studeert voor verpleegkundige en heeft daarnaast een grote passie: eten en drinken. Ze duikt graag de keuken in om een lekker en gezond recept te maken. Naast koken maakt ze graag mooie foto's en vertegenwoordigd ze Goodfoodlove in Zuid-Holland waar ze woont, en de lekkerste nieuwe hotspots voor jullie uitprobeert.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

mathijs maaltijdbox

To the test: Mathijs Maaltijdbox

Door Anne-Claire Met een chefkok als vader en een moeder in de horeca is lekker eten en uit eten gaan mij met de paplepel in gegoten. Ik ...