HOTSPOT | Paramaribo in Amsterdam bij De Waterkant

1
waterkant

Amsterdam West is een nieuwe hotspot rijker, en die bevindt zich op een wel heel speciale plek…

hotspot-amsterdam-waterkant_crop_550x350

Zoals de naam al doet vermoeden bevindt de Waterkant zich aan aan het water. Wat je niet zou verwachten is dat deze zaak ‘verstopt’ zit onder een parkeergarage. Misschien ken je de grote Qpark parkeergarage op de Elandsgracht wel, tegenover het politiebureau. Als je goed kijkt zie je al wat gekleurde tafels staan en gezellige lampjes hangen. Op het moment dat je de Waterkant binnenstapt waan je je compleet in Paramaribo.

waterkant

Een gekleurd plafond, een oude bank bij het raam en het zonnetje dat op de tafels naar binnen schijnt. Ik voelde me meteen thuis toen ik hier binnen stapte. De zaak ademt de relaxte Caribische sfeer uit en de bar deed me zelfs aan barren op Aruba denken.

IMG-20140822-WA0001

Bij de Waterkant kan je lekker op het terras (of binnen) zitten onder het genot van een gin en tonic of Surinaams biertje. Ik bestelde een wijntje en wat ‘dirty duck’ springrolls. Wat waren die lekker zeg! Wauw. Ook echt op z’n Caribisch geserveerd in een plastic soort vergietje met een vetvrij papiertje erin, prachtig. Ik zag verder een heerlijk ruikende soato soep voorbij komen en ook de schaal met nacho’s zag er goed uit. Toen ik een blik in de keuken wierp zag ik allemaal kippetjes aan het spit hangen, nice! Ik ga hier zeker nog eens terug om meer van het eten te proeven.

20140822_173736

Ook niet onbelangrijk: het personeel. De jongens en meiden die hier rondlopen zijn aardig en heel behulpzaam. Je krijgt hier -ongevraagd- een glaasje water bij een wijntje en een compliment wordt met een brede glimlach in ontvangst genomen. Zo zie ik het graag =D

IMG-20140822-WA0002

Op de website van de Waterkant is nog niet veel te vinden, maar je kunt ze natuurlijk altijd liken op Facebook.

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: