RECEPT | Superreep met noten en fruit

5
noten en fruit reep

Je kent vast de muesli repen van de supermarkt wel: handig voor in je tas voor als je onderweg trek krijgt. Het probleem van deze repen is dat ze vaak bomvol met suiker zitten en je daarom een enorme piek in je suikerspiegel geven, welke vervolgens weer daalt zodat je weer honger hebt. Uiteindelijk heb je er dus helemaal niks aan.

20140716_181439

Deze heerlijke reep is met recht super te noemen: super vers, super lekker en super gezond, want bomvol met noten, superfoods en zonder suiker. De noten zorgen ervoor dat de (van nature aanwezige) suikers van de dadels en cranberry’s langzaam door je lichaam opgenomen worden waardoor je geen piek in je suikerspiegel krijgt en er daarom veel langer op teert dan op de (ongezonde) kant-en-klare repen. Fijn bijkomstig detail: er zitten geen bederfelijke ingrediënten in, dus je kan in één keer genoeg maken voor de hele week. Bewaar de repen gewoon in de koelkast zodat je er elke dag een mee kan nemen =)

Dit heb je nodig:

Keukenmachine met standaardmes | cakeblik (of een ander soort schaal van dat formaat) | bakpapier | pannetje

Ingrediënten:

10 meidjool dadels |5 gedroogde vijgen | handje amandelen | handje walnoten | handje pecannoten | handje cranberry’s | 1 el. chiazaad | 1 el. lijn- of hennepzaad | kokosolie

Zo maak je het:

Bekleed het bakblik ruim met bakpapier, zodat er papier bovenuit steekt. Zo komt de reep er straks makkelijk uit. Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in de keukenmachine en laat deze draaien tot alles grof gehakt is. De precieze hoeveelheden van de nootjes en cranberries bepaal je zelf naar wat je het lekkerste vindt. Ik gebruikte van alles één hand vol: als je deze hoeveel aanhoudt zal de samenstelling goed zijn.

20140228_153927

Smelt wat kokosolie in het pannetje zodat deze vloeibaar wordt. Doe beetje bij beetje de olie bij het mengsel in de keukenmachine en meng tot het geheel plakkerig genoeg is om balletjes mee te vormen.  Nu doe je het mengsel op het bakpapier in het cakeblik en druk je het heel stevig aan. Echt goed drukken! Dan kunnen we straks mooie repen vormen.

20140228_154232

Het blik gaat minimaal twee uur de koelkast in. Daarna kan je het papier eruit tillen de allemaal kleine reepjes maken. Het papier kan je ook gebruiken om de repen in te bewaren: ze zijn heel lang houdbaar in de koelkast (ik bewaarde ze twee weken). Enjoy!

20140307_082921

Over de auteur

5 comments

 1. Stella 17 februari, 2016 at 16:52 Beantwoorden

  Hoi kelly
  Ben met jouw site in aanraking gekomen doordat ik iets zocht:notendadel balletjes,van het1 kwam het ander, heb ook al 1 van de vele snackrepen gemaakt,heerlijk, te weten dat je dan weet wat je binnen krijgt.
  Ben zeker van plan om meer van deze recepten te proberen.
  Op het toch do lijstje staat ook nog de chocoladesalami
  Zoek deze suikerzoete dingen voor het afvallen
  Dat wil trouwens niet zeggen dat ik me al het lekkers laat afnemen
  Ben naast deze lekkernijen aan de groene smoothies

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: