HOTSPOT | Bier & goede borrelhappen bij Taproom

0
taproom

Taproom, daar kan je vast bier drinken? Jazeker. Maar ook gin & tonic. En wijn. En je kan er ook nog eens erg lekker eten. Ik zal je wat meer vertellen.

taproom

Bas en ik kennen elkaar alweer een heel aantal jaar. Waar hij eerst manager was van Venster 33 en me daar uitnodigde om te komen eten, kwam er laatst zo’n zelfde uitnodiging voor zijn eigen zaak. Drie weken geleden opende hij Taproom op de Nieuwe Vijzelstraat. Of pap en ik zin hadden om weer te komen proeven. Dat is natuurlijk vragen naar de bekende weg 😉

taproom taproom

Nu ik – eindelijk, na jaren – bier lust móest ik natuurlijk beginnen met één van de 24 biertjes van de tap. Ik kreeg een ‘two chefs brewing’ voor mijn neus en pap ging voor een pale ale uit Amsterdam. Lekker hoor! Na een knapperig geroosterd broodje met een bijzonder lekkere gepofte knoflook/kervel dip was het tijd om aan tafel te gaan. Van bier raak ik snel vol, dus bij het eten koos ik voor een lekker glas chardonnay. Meerdere gangen dineren doe je hier niet, eerder iets wat ik ‘heerlijk happen’ zou willen noemen.

taproom taproom

Je kunt voor barhappen zoals bitterballen of nacho’s gaan, maar ook voor sharing dishes. Wij kregen een selectie van de kaart geserveerd en, foodlover als ik ben, kan ik natuurlijk weer niet kiezen welke ik het lekkerst vond. Burrata word ik altijd blij van, mosselen in witbier passen natuurlijk perfect bij de zaak, voor de gehaktballen in tomatensaus mag je me wakker maken en de venkelworstjes… Oh, de venkelworstjes! Die worden geserveerd op een stevig wit puntje, met wat zuurkool en een lekker sausje. Dit zou ik dus rustig ’s ochtends, ’s middags én ’s avonds kunnen eten. Wij zaten na deze gerechtjes behoorlijk vol, maar voor de grotere eters is er nog meer keuze. Share je liever niet? Kies dan voor een van de drie plates met bijvoorbeeld steak of een burger.

taproom

Je kan meerdere kanten op met Taproom: gewoon lekker een biertje drinken, aan tafel zitten en veel (lokale) biertjes proeven, je compleet te buiten gaan aan gin & tonics en af en toe een bitterbal naar binnen schuiven of gewoon lekker even een hapje eten. Gezellige bediening, een warme sfeer en een verwarmd terras krijg je er altijd bij. Ik kom hier snel weer terug! Al is het maar voor de worstjes 😉

taproom

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: