Waag eens een lekker hapje bij WAAG!

1
WAAG restaurant

Een nieuw restaurant, in een gerestaureerd monument gebouw, midden in de stad, uitkijkend over de grachten. Klinkt goed toch?!

Bekend in Leiden, wonend op nog geen 5km afstand, mocht ik voor Goodfoodlove gaan eten bij het nieuwe WAAG restaurant in Leiden. Zij opende op 9 juli haar deuren. Blij als een kind verheugde ik mij hier stiekem al de hele week op!

Waag leiden

Op woensdagavond rond de klok van 18:00 kwamen mijn vriend, Niels, en ik binnen. Ondanks dat we er redelijk vroeg waren zat het terras al vol met gezellige vrolijke mensen die genoten van een drankje aan de grachten van Leiden. Ontvangst is in een kleine borrel lounge, gevolgd door restaurant ruimte en daarachter nog een serre met open keuken. Een mooie mix van het oude monument (marktgebouw) met moderne inrichting. Kleedjes op de grond en mooie verlichting, ik vond het direct geweldig!

Al snel stroomde de zaak vol en alle tafels waren bezet. En hoe kun je beter ontvangen worden als een persoonlijk ontvangst als dit?!

Waag leiden

De stoere mannen en chicks van de bedieningen gaven mij direct een glimlach op mijn gezicht! Vriendelijk, met een stoer schort om. Precies passend in dit gebouw en bij deze zaak.

Waag leidenMaar dan nu tijd om al dat lekkers van de WAAG eens uit te proberen. Express niet geluncht om er éxtra van te kunnen genieten. Ik word hier altijd een beetje hebberig van, kan niet kiezen en wil eigenlijk álles proeven! Gelukkig mocht Niels mee en kon ik zo dubbel kiezen. 😉

Als voorgerecht koos ik voor een groentenlolly met antiboise en gegrilde groene asperge. Stiekem had ik hier een hele grote kleurrijke (groente kleuren) lolly verwacht. Ondanks de kleine teleurstelling en verrast door het lekkere deeglaagje om de groente heen maakte de smaak alles goed. Niet te veel – precies goed.

Waag leiden

Mijn vriend koos voor de geitenkaas in een pakketje van brickdeeg met rode biet en noten. Aaii! Alleen door de presentatie was ik al een beetje jaloers op zijn bord en het was ook nog eens heerlijk! Blij dat ik dit gerecht ook heb mogen proeven ;-).

Waag leiden

Als hoofdgerecht waren de keuzes gevallen op de Portugees gekruide kip van de bbq en de risotto met gamba’s. De risotto vond ik top! Als je, je ogen dicht deed ; ‘’alsof er een engeltje over je tong…’’ haha. Het romige van de risotto, het pittige van de chorizo en het knapperige van de groene asperge. Een hele fijne combi. De kip werd geserveerd op een houtenplank en zag er stoer uit! De keuken werkt noodzakelijk met een Josper houtskooloven en een barbecue. De kip kwam dus ook van de bbq . De appelcompote en de frietjes maakte het plaatje compleet. De kip was lekker maar niet geheel naar verwachting, licht pittig gekruid zoals verteld werd door het personeel was het niet helemaal. Maar verder niets te klagen, Niels had gesmuld en zijn bordje was netjes leeg.

Hoofdgerecht Gambas Risotto Hoofdgerecht Kip

Na een aantal heerlijke wijntjes begon mijn blaas wat vol te raken 😉 tijd voor een toiletbezoekje en ik was ook wel érg benieuwd hoe deze eruit zag! Tot mijn grote verbazing zat daar dus nog een hele serre mét open keuken achter de ruimte waar wij zaten! Ik keek mijn ogen uit: wat een mooie ruimte en gaaf om te zien hoe het keuken personeel professioneel te werk ging.

Serre

Stiekem is dit het eerste waar naar ik kijk op de kaart… het dessert! Geen denken aan dat ik deze dus oversla. Zeker niet met een ‘’chocoladedroom’’ op de kaart. Mijn vriend daarentegen helaas wel. Jammer genoeg, anders had ik ook nog wat anders kunnen proeven. Chocoladetaartje, chocolademousse, chocoladefudge en slagroom. Zoals het klinkt zo smaakt het ook!

Bierliefhebber? Dan kun je hier je lol op, een uitgebreide tap keuze én een hele kaart vol met fles bier ! WAAG er dus maar is een zou ik zeggen 😉

Voorkant

’s Morgens nog even wakker worden? Ook hier voor kan je terecht bij WAAG voor een heerlijke warme croissant en een bak koffie. Vanaf 8 uur ’s ochtends voor koffie en tot in de late uurtjes voor de beste cocktails, biertjes en gin tonics.

Waag leiden

Fijne kaart, goed eten, vriendelijk personeel en dat alles vergezeld met een goede sfeer in een prachtig pand binnen in de stad met uitzicht over de grachten.

Wat ik er dus van vond? TOP – MIDDELMATIG – SLECHT?!

Waag leiden

TOP natuurlijk!

Niet alleen voor lunch of diner, maar een drankje of avondje uit staat zeker nog op mijn lijstje bij WAAG.

P.s. wist je dat de WAAG in Leiden in december het huis van Sinterklaas is?! Ssst.

Over de auteur

Redactie - Anne-Claire

Anne-Claire studeert voor verpleegkundige en heeft daarnaast een grote passie: eten en drinken. Ze duikt graag de keuken in om een lekker en gezond recept te maken. Naast koken maakt ze graag mooie foto's en vertegenwoordigd ze Goodfoodlove in Zuid-Holland waar ze woont, en de lekkerste nieuwe hotspots voor jullie uitprobeert.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: