Kipspiesjes met noedels en zoetzure peultjes

1
kipspiesjes

Mensen vragen me wel eens hoe ik toch elke dag aan inspiratie kom om de lekkerste gerechten te bedenken. Ik ga jullie en groot geheim verklappen: ik bedenk niet alles zelf. Zo, het is eruit! Stiekem was dit helemaal geen geheim 😉 Op bijvoorbeeld Facebook of Instagram laat ik regelmatig zien dat ik het leuk vind om me te laten inspireren door mijn collega foodbloggers. Soms weet ik gewoon écht even niet wat ik wil eten, en een rondje langs wat favoriete bloggers levert dan altijd een hoop inspiratie op.

kipspiesjes

Mind your Feed is één van die favoriete blogs: de gerechten van Reny zijn naast lekker ook nog eens hartstikke gezond dus ik weet bij voorbaat al dat ik daar goed zit. Een tijdje terug maakte ik dit heerlijke gerechtje met kipspiesjes, noedels en zoetzure peultjes (die zij overigens een stuk mooier op de foto heeft gezet dan ik 😉 ) We hebben echt ontzettend zitten smullen en daarom vind ik het leuk dit heerlijke recept van Mind your Feed (met her een der een kleine aanpassing door mij) met jullie te delen.

Dit heb je nodig:

Satéprikkers | grillpan | wok | grote schaal | waterkoker

Ingrediënten:

300 gr. peultjes | 2 groene paprika’s |2 rode uien | 180 gr. (soba) noedels | 300 gr. kippendijfilet | 2 teentjes knoflook | 1 ½ cm gember | ½ rode peper | 4 el. olijfolie | 3 el. Japanse sojasaus | 2 el. witte wijn azijn | 1 el. + 1 tl. honing | 2 el. sesamzaadjes | kokosolie | 1 liter water

Zo maak je het:

Begin met het maken van de marinade voor de kip: meng de olijfolie, sojasaus, uitgeperste knoflook en 1 tl. honing. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en leg deze in de marinade. Alles even goed omscheppen en minimaal 30 minuten laten staan in de koelkast. Tussendoor schep ik ook altijd nog een paar keer om.

Maak de peper, knoflook, ui en gember schoon en snijd alles in kleine stukjes. De paprika snijd je in lange repen. Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft rijg je de stukjes aan de prikkers. Verhit een beetje kokosolie in de grillpan en bak de spiesjes hierin aan alle kanten. Dit duurt zo’n 8 minuten.

kipspiesjes

 

Breng 1 liter water aan de kook in de waterkoker (dat gaat lekker snel). De doe noedels in een grote schaal en schenk het kokende water er overheen. Zorg dat alle noedels onder water staan. Laat dit zo’n 5 minuten staan (kijk op de verpakking voor de precieze tijd, dit kan verschillen per soort) en giet de noedels daarna af.

Verhit wat kokosolie in de wok en doe hier de knoflook en gember in. De ui gaat erbij en je fruit alles aan. Voeg de paprika toe, schep alles goed om en doe als laatste de peultjes erbij. Bak alles 4 tot 6 minuten. Doe de azijn en honing bij de groenten, schep alles om en zie hoe mooi alles gaat glanzen.

Doe de noedels in een kommetje, schep de groenten erop en strooi de sesamzaadjes er overheen. Zet het bakje op een klein bordje en leg daar de kipspiesjes op. Het allerleukst is natuurlijk met stokjes eten 😉 Eet smakelijk!

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

workout tips

Hoe ik mijn dag fit begin

Wat ben jij voor ochtendtype? Spring je meteen je bed uit als de wekker gaat, of denk je ‘neeeeeeee’ en draai je je liever nog ...