MUSTHAVE | Guilty Pleasures kookboek

0
guilty pleasures

Dat ik de hele dag door kan eten en mijn BMI toch keurig onder de 25 blijft komt o.a. omdat ik eet volgens de 80/20 regel. Ik eet voor 80% gezonde producten en 20% iets minder gezond. Juist voor die 20% heeft Sabine van foodblog Ohmyfoodness het kookboek ‘Guilty Pleasures’ geschreven.

guilty pleasures kookboek

Eet je het liefst een quinoasalade en word je wel oprecht blij van tarwegrasshotjes, dan is dit boek waarschijnlijk niet aan jou besteed. Dit kookboek staat namelijk vol met vette happen en andere calorieënbommen. Van kinderbueno cheesecake (can I get an amen?!) tot mac & cheese met chorizo en van kaasstengels tot Ikea’s beroemde Zweedse gehaktballetjes.

guilty pleasures

Geef een man vlees en bier en hij is ultiem gelukkig (mark my words!). Met een speciaal hoofdstuk toegewijd aan ‘dudefood’, ontbreekt het dan ook niet aan heerlijke vleesgerechten.
De bierkip uit de oven is één van mijn favoriete recepten uit het boek. De kip wordt namelijk zittend op een blik bier gepresenteerd. Dit alleen ziet er al geweldig uit en de kip smaakt hierdoor heerlijk sappig. Een ideaal recept voor een avondje met je lover, of wanneer je gewoon zin hebt in kip en bier want zulke momenten heb je ook in je leven.

Tijdens de boekpresentatie bij Julius bar & grill droeg Sabine een schattig sleeveless jurkje waardoor haar tatoeages goed zichtbaar waren. Juist die mix van lief en toch ook stoer zie je terug in de mooie vormgeving van het boek en in haar recepten. Speelse zwart witte illustraties afgewisseld met mooie foodfoto’s. De foto’s heeft ze overigens allemaal zelf gemaakt.

IMG_4384

Dat Sabine het niet zo nauw neemt met de portionering blijkt wel uit haar hilarische disclaimer. ‘Staat er 150 gram ontbijtspek, schroom dan niet om er 200 gram van te maken. Ik moest ergens een grens aangeven’ of ‘daar waar mogelijk: ADD BACON’. Kijk daar houd ik dus van.

Wil jij ook schaamteloos genieten? Het recept Cheeseburger Ovenschotel uit het Guilty Pleasure kookboek kun je vanaf aankomende week vinden op Goodfoodlove.

Over de auteur

Redactie - Jantine

Jantine is - zoals het een echte foodlover betaamt - gek op alles wat met eten en drinken te maken heeft. Daardoor is ze altijd op de hoogte van de laatste foodtrends, de nieuwste restaurants en de lekkerste recepten. Zelf staat ze ook het liefst in de keuken om een nieuw gerecht uit te proberen. Naast koken en uit eten gaan is ze gek op reizen, fitness en hardlopen.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Omelegg

HOTSPOT | Omeletterie Omelegg

Een omeletterie. Heb jij er ooit van gehoord? Ik ook niet, tot ik werd uitgenodigd bij de eerste omeletterie van Nederland: Omelegg. ’s Ochtends heel ...