Heerlijke, snelle pasta | Surimi en geroosterde tomaatjes

1

Mijn dagelijkse boodschappen koop ik altijd graag bij de Plus in Lelystad. Eigenlijk komt het nooit voor dat ik niet weet wat ik wil eten, maar laatst had ik echt geen inspiratie. Lang leve de receptenkaartjes van de Plus waar ik een heerlijke pasta met surimi tegenkwam. Ik heb een paar aanpassingen gedaan en het resultaat was zo snel, makkelijk en mega lekker dat ik het graag met jullie wil delen!

Untitled

Dit heb je nodig:

Hapjes- of koekenpan – grillpan (of anders een kleine koekenpan) – kookpan

Ingrediënten:

(Spelt)pasta – surimiflakes – 1/2 ui – rode peper – citroen – verse peterselie – cherrytomaatjes (liefst aan het takje) – rucola – olijfolie – peper & zout

Zo maak je het:

Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water. Snijd het uitje en de peterselie fijn. Ontdoe de peper van de zaadlijst en snijd deze in ringetjes. Verhit olie in de pan en fruit de ui hierin aan. Tegelijkertijd doe je in de grillpan een flinke laag olijfolie en peper en zout. Hier leg je de tomaatjes aan de tak op. De tomaatjes gaan open aan de onderkant en nemen de olie met peper en zout op. En daar worden ze heeeel lekker van =) (dit trucje leerde ik van een bevriende kok).

Untitled

Doe de peper en surimiflakes bij de ui in de pan en verwarm het. Als het goed is ben je nu een kleine 10 minuutjes verder en zijn je pasta en tomaatjes ook klaar. Verdeel de pasta over de borden, doe het surimimengel er overheen en leg daar een hand rucola op, leg een takje met tomaatjes er bovenop en strooi er wat verse peterselie overheen. Serveer er een partje citroen bij, dit is lekker om er overheen uit te knijpen.

Wij aten deze pasta met tomaat, mozarella en basillicum. Eet smakelijk!

Untitled

Over de auteur

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: