Goodfoodfact | Gezond eten in december

0

Gezonde kerstrecepten op het menu? Het gros van de Nederlanders maalt er niet om. Dat stelt het Diabetes Fonds op basis van zoektrends op Google. Waar in januari mensen massaal googelen op ‘gezonde recepten’ en op ‘dieet’, laten ze in december gezond eten links liggen.

Onderstaand plaatje bevestigd dit bericht.

google gezond eten december

Hoe bizar?! Het zijn echt enorme dalen in december en pieken in januari. Een bewijs dat toch veel mensen aan goede voornemens doen?

Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds, betreurt deze trend en zegt het volgende: “Wie gezond eet, voelt zich beter. Als je dat ook in december doet, ga je energiek en fit het nieuwe jaar in en hoef dan niet meer in januari niet alles uit de kast te halen om de schade in te halen. Lekker én gezond dineren gaan prima samen.”

Daar ben ik het helemaal mee eens Hanneke! Bij mij verschijnt er dit jaar een heerlijk kerstmaal op tafel, maar wél met biologische, kwalitatief goede ingrediënten. En de pakjes en zakjes? Die komen er, ook tijdens de feestdagen, niet in bij mij!
diabetes

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie visie hier over. Let je ook met de feestdagen op gezond eten? Of ‘laat je alles waaien’ en zie je in januari wel weer verder? Of zoek je een soort tussenweg? Ik vind het leuk om reacties hier over te horen =)

Klik hier voor een aantal (leuke!) en gezonde kerstrecepten van het Diabetes Fonds.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: