REVIEW + RECEPT | Het grote Sinterklaas kookboek

0
sinterklaas

Mijn eerste sinterklaascadeautje is al binnen! En wat is ‘ie prachtig. ‘Het grote Sinterklaas kookboek’, ik had me geen betere naam kunnen bedenken voor een boek dat er ook daadwerkelijk uit ziet als het grote boek van Sinterklaas.

Untitled

Bij de opening van de Creuset shop kwam ik Yolanda tegen die me vertelde dat ze een sinterklaas kookboek gemaakt had. Of ik het leuk vond een exemplaar te ontvangen. Maar natuurlijk!

Het boek is onderverdeeld in verschillende categorieën en bevat zeker niet alleen recepten voor zoetigheden. Pittige wortelsoep, gehakttaart en bietendip, met de recepten uit dit boek heb je letterlijk een heerlijk avondje. Uiteraard mogen pepernoten, borstplaat en speculaas ook niet ontbreken. Bijzondere varianten zoals glitterpepernoten en krokante speculaasmuffins passeren de revue. Wat ik heel tof vind is dat er niet alleen eet-, maar ook knutseltips gegeven worden. Zo staat er bijvoorbeeld in hoe je een aftelkalender maakt en hoe je leuke schoencadeautjes in elkaar knutselt.

Ik ben helemaal gek op marsepein en daarom heb ik een heel leuk receptje uitgekozen om met jullie te delen, namelijk zelgemaakt marsepein. Dat is namelijk makkelijker te maken dan je denkt! Al moet je wel een weekje geduld hebben…

Dit heb je nodig:

Keukenmachine | vershoudfolie

Ingrediënten:

100 gr. blanke amandelen | 125 gr. poedersuiker | een paar druppels oranjebloesemwater | 1 el. water

Zo maak je het:

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Als je de pulseerknop gebruikt blijven de noten niet onder het mes plakken. Voeg de poedersuiker toe en gebruik weer de pulseknop om dit te mengen. Voeg nu het oranjebloesemwater toe en meng alles tot een soepele massa. Als het mengsel nog wat te droog is voeg je wat water toe.

Maak je handen nat en kneed het marsepein 2-3 minuten. Maak er een bal van, wikkel het in vershoudfolie en laat het marsepein 1 week rijpen in de koelkast (dit lijkt me heel lastig aangezien ik gelijk zou willen proeven 😉 ). Na een week is het marsepein klaar! Laat het op kamertemperatuur komen voordat je het verder verwerkt. Je kan er alles van maken wat je wilt, bijvoorbeeld deze leuke biggetjes!

Wil je het boek graag cadeau geven (of krijgen) voor Sinterklaas? Klik hier om het te bestellen.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: