Smaak van Bali #1 | Seminyak, Canggu & Uluwatu

9
goodfoodlove

Jawel, Smaak van de Week heeft voor de gelegenheid even een andere naam gekregen. Omdat we heerlijk op Bali zitten en ik jullie graag wat van het leven hier wil laten zien, heten twee edities Smaak van Bali. Op zondag 6 december vertrokken we, om maandag de 7e hier laat aan te komen. Op Bali is het 7 uur later dan in Nederland, dus de eerste dag was helaas meteen voorbij toen we aankwamen.

Voordat we vertrokken aten we op Schiphol bij Tastes from the Lowlands. Hoewel je het misschien niet verwacht op de luchthaven, kan je hier echt lekker eten!

Na een lange vlucht aangekomen in onze villa in Seminyak. Wat een luxe zeg! Ik heb niet eerder zo’n mooi verblijf gehad. Het gedeelte waar we slapen is echt een dicht huis, en de woonkamer bevindt zich buiten, onder een dak maar zonder muren.

We hebben binnen en buiten een douche, een bad en een eigen zwembad. He-le-maal te gek! Je snap natuurlijk wel dat we meteen een duik genomen hebben 😉

Dinsdag was ik idioot vroeg wakker, voor 5en al. Heb ik vaak na een lange vlucht en tijdsverschil. Net voor 6 uur besloot ik op te staan bij het zwembad een boekje te lezen.

Even een fruitsmoothie voordat ik de spa in ging voor een fijne pedicure.

Tig was inmiddels ook wakker en samen genoten we van een Indisch ontbijtje. Inderdaad, het is nasi goreng! Dat wordt hier ook ’s ochtends gegeten en ik kan je vertellen dat het ook vroeg op de dag heerlijk smaakt.

Op Bali is de scooter hét vervoermiddel, dus we besloten er één te huren. Gelukkig kan Tig ook motorrijden en pasten we ons snel aan aan het drukke, linksrijdende verkeer.

Na Seminyak per scooter verkend te hebben, streken we neer bij het W hotel om lekker te relaxen. Hier aten we king crab, Vietnamese chicken salad en springrolls met Pekingeend. Lekker!

IMG_0128

Nadat we allebei een heerlijke Balinese massage hebben gehad (in dezelfde kamer, heel leuk) gingen we terug naar The Wolas voor een Balinese avond. Eigenlijk is dit niet helemaal ons ding, maar we vonden dat je op Bali sowieso de Balinese dans gezien moet hebben. Het eten was aardig, maar de dansen waren heel leuk om te zien. Ik werd uitgenodigd om mee te dansen maar ik was helaas lang niet zo goed als de Balinese dame 😉

Ik liep te mokken dat ik vond dat ik her en der een beetje chubby werd. Nu vind ik dat je niet mag zeuren als je er niks voor doet, dus ik besloot woensdag op tijd op te staan (ik was toch weer vroeg wakker) en in de tuin de 7 minute workout te doen. Dit was nog voor dat ik het zwembad in dook, zo warm had ik het ervan ;). Wel fijn zo’n vroege workout!

Even een lekkere smoothie en wat vers fruit voor onze rit naar Canggu.

Dit lijkt me het goede moment om te zeggen; dankjewel voor al jullie Bali tips! Zoveel mensen raadden Betelnut aan dat we erheen gingen voor de beruchte smoothie bowl. En oh oh, wat was hij lekker!

In Canguu is Echo beach the place to be voor surfers. Wij vinden het kijken naar surfers vooral leuk 😉 dus we ploften neer op een zitzak bij Echo beachclub. Met kokosnoot uiteraard!

Voor een heerlijke lunch gingen we naar Avocado café. Wat een fijne plek! En het eten is zo lekker. Grappig dat ze hier niks gebruiken wat niet her te gebruiken is; zelfs de rietjes zijn van glas.

IMG_0129

’s Avonds aten we bij het prachtige Bambu restaurant. Ongelofelijk wat een mooie zaak! Je loopt over stenen in het water naar binnen en daarna waan je je in een soort fata morgana. We aten onder andere tonijn ceviche en blue river shrimp.

De volgende dag besloten we een chauffeur de boeken. Hij bracht ons allereerst naar de tempel in Uluwatu, die op een prachtige plek bovenop een rots staat. Alles om de tempel heen is heel groot en er loopt een soort van muur langs de rots, waardoor je een prachtig uitzicht over zee hebt.

Monkey business! Het was bloedheet dus de apen waren vrij lui. Een lekkere lychee ging er uiteraard wel in. =)

IMG_0126

Genieten van een lekkere koude Bintang bij Dreamland beach.

finns

Lekker relaxen bij Finns beachclub. Dit is zo’n mooie plek! Je gaat met een soort liftje langs de berg naar beneden en komt dan bij deze beachclub uit. We hebben wat gesnorkeld, lekker gegeten en rond zonsondergang op de zitzakken cocktails gedronken.

Op Instagram had ik Sea Circus ontdekt: een zaakje dat er door alle kleurtjes heel vrolijk uitziet. Ik at hier een mega lekkere dragon bowl en we besloten hier nog een keer terug te komen.

Patatoehead wordt vaak genoemd als populairste beachclub van Seminyak, en ik begrijp nu helemaal waarom. Wat een fantastische plek! Alles klopt hier; het is super mooi, er zijn fijne bedden, een infinity pool met uitzicht op zee, een poolbar, super lief personeel, heerlijk eten en hele goede cocktails. En dan heb ik het nog niet eens over de sfeer gehad: die is hier top. Je moet wel vroeg komen want de bedjes zijn vrij snel weg. Dit is echt zo’n tent waar je ’s ochtends heen gaat en pas laat in de avond weer weggaat. Heerlijk die lange avonden aan het strand.

IMG_0130

Ik ben helemaal into Foursquare en ik heb ontdekt dat je hier nog leukere tips vandaan haalt dan van Tripadvisor. We lezen over Republik 45 en besloten er te gaan eten. Wederom een prachtige zaak met héél lekker Indisch eten.

We vonden Canggu heel erg leuk en daarom gingen we er zaterdag weer heen. Ontbijten deden we bij hotspot Crate, waar ze fantastische brekkie’s serveren.

tanah lot

Dit keer met chauffeur, zodat hij ons ook naar de Tanah Lot tempel kon brengen. Het is een prachtige tempel in het water (waar je alleen met eb echt op kunt komen) maar het wemelt er van de toeristen. Als in: honderden chinezen met selfiesticks. Niet cool. Na wat foto’s gemaakt te hebben zijn we dan ook weer weggegaan.

De rest van de middag lagen we aan het strand en toen het begon te regenen gingen we bij Old man’s zitten. Beetje eten, beetje hondjes kijken (lopen er heel veel daar!) en luisteren naar het onweer en de regen. Best apart, in je bikini een regenbui meemaken.

sunset cocktail

Terug naar Seminyak om bij sunset (die tijdens het regenseizoen helaas bijna altijd bewolkt is) een cocktail te drinken bij Kudeta. Eerlijk; leuker dan Patatoehead wordt het niet. Maar het is een toffe tent en de cocktails zijn echt waanzinnig lekker. Toen het begon te schemeren en de kaarsjes aangingen werd het heel sfeervol, dus we hebben hier alsnog lekker 2 uurtjes gezeten.

In Seminyak kan werkelijk alles. Je kan sushi eten of Italiaans, maar ook naar een warung om local Indonesisch te eten. Hoe ontzettend leuk ik écht local ook vind, Seminyak is de plek voor luxe. We zochten naar een mooie zaak waar wel echt Indonesisch eten geserveerd werd en kwamen uit bij Sarong. Onze mond viel open bij binnenkomst: weer zo’n prachtige inrichting met water, hoge plafonds en een soort chique huiskamergevoel, maar dan buiten. De gerechten worden midden op de tafel geserveerd en zijn to share. Werkelijk alles was lekker, maar de pork belly, yellow prawn curry en het Snickers dessert zijn echte aanraders.

Zondag, alweer onze laatste dag in Seminyak voordat we naar Nusa Lembongan vertrekken. We aten een lekker ontbijtje bij Sea Circus en reden daarna langs de apotheek om iets te halen wat mijn ‘Bali belly’ eindelijk onder controle moet houden. Zoek maar op wat het betekent, niet fraai 😉

Aaaaah Patatoehead! Ik kan wel zeggen dat dit onze ultieme favoriet in Seminyak is. Bij binnenkomst kreeg ik een bloem achter mijn oor en later aan de bar werd me ook nog een krans met verse bloemen omgehangen. Terwijl ik op mijn bedje lig zie ik Tig in het zwembad een biertje drinken, en typ ik dit stuk. Wat een leven hier op Bali…❤️

Het begon flink te regenen dus we gingen rond 17.30 uur van het strand. We dacht hier bij cafe Organic binnengestapt te zijn (had ik meerdere keren als tip gehad) maar we bleken bij Earth cafe te zitten. Geinig concept, met dit winkeltje erbij. Het eten was alleen zo-zo…

IMG_0132

Onze laatste avond in Seminyak sloten we af bij VIN+, een mooie zaak in de open lucht waar ze heerlijke wijnen schenken. Hier kiest Tig een hele lekkere uit 😉

That’s all folks! Volgende week een update van Nusa Lembongan en Ubud =D

Amazing things Bali

Naast iPhone & GoPro heb ik veel foto’s gemaakt met de Samsung NX500 camera, die ik speciaal voor deze reis meegekregen heb =)
Over de auteur

9 comments

 1. Inge 24 februari, 2018 at 14:28 Beantwoorden

  Ik vond je artikel bij toeval (heerlijk weggelezen btw!) en ben erg benieuwd hoe je het regenseizoen hebt ervaren? Ik ben van plan komende november te gaan wat schijnbaar het begin van het regenseizoen is en ben erg benieuwd of we hier veel last van zullen hebben, of dat het alleen ’s avonds en incidenteel overdag een buitje is?

  • Kelly 21 maart, 2018 at 17:54 Beantwoorden

   Hi Inge,
   sorry voor mijn ietwat verlate reactie. Dankjewel voor je compliment!
   Het regenseizoen heb ik dit jaar zeker meegekregen, maar niet als vervelend ervaren. De poncho ging altijd mee in de scooter en ja, die moest een paar keer aan. Maar bij 30 graden vond ik een regenbui helemaal niet vervelend, en 9 van de 10 keer waren het maar hele korte buien. De langste bui die ik heb meegemaakt duurde een ochtend en een middag. Of juist een hele nacht, maar ik heb zelf niet meegemaakt dat er echt dagen achter elkaar verregend waren. Ik ben zelf nog nooit in november geweest, maar alleen in december en januari.
   Bali is echt een fantastische plek en ik zou me zeker niet laten tegenhouden door een paar buien. We zijn als Nederlanders immers ook wel wat gewend 😉 Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad, en heel veel plezier met de voorpret!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: