Chocolade smoothie met banaan en kokos

4
chocolade smoothie

Een chocolade ‘chocomel’ smoothie, maar dan zonder chocomel 😉 Bij de persdag van Simply PR ontdekte de amandel cacao melk van Alpro: geen koeien-chocolademelk dus, maar wel mega lekker! Hoewel dit drankje ‘los’  ook al erg lekker is, kon ik het toch niet laten ermee aan de slag te gaan. Het is een soort milkshake geworden die lekker dik en romig is wat hem perfect geschikt maakt als ontbijt =)

choco smoothie 1

Voor dit recept probeerde ik iets nieuws wat top uitpakte: in plaats van nootjes deed ik notenpasta door de smoothie. Terra Sana stuurde me laatst twee heerlijke nieuwe varianten: een amandelpasta en een gemengde notenpasta, maar dan zonder pinda’s. Dat is vrij uniek voor notenpasta’s, en erg handig voor mensen die geen pinda’s kunnen eten. De pasta’s smaken trouwens ook fantastisch op een cracker of banaan-ei pannenkoek.

choco smoothie 2

Dit heb je nodig:

Blender

Ingrediënten:

300 ml. amandelmelk cacao | 2 bananen | 1 el. notenpasta | 1 mespuntje gemalen vanille | 1 el. honing | 1 el. kokosschaafsel

Zo maak je het:

Hier hoef ik niet al teveel te vertellen: je doet alle ingrediënten in de blender en mengt tot je een mooi glad geheel krijgt. Ik doe hem altijd eerst wat zachter, en daarna sneller. Een smoothie zoals deze vind ik altijd leuk staan in een mason jaar. Bijkomend voordeel is dat je ze met de deksel erop in de koelkast kunt bewaren, zodat je er twee dagen van kan genieten. Enjoy!

Over de auteur

4 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: