Smaak van de week #11 | Heerlijke avondjes

0
foodblog

Wegens enorme drukte heb ik even een weekje overgeslagen, maar deze week is het er weer: smaak van de week! Eigenlijk smaak van twee weken dus 😉

IMG_0983
Maandag maakte ik dit superrijkere gerecht uit het boek ’15 minutes’ van Jamie Oliver. Aziatische vis met miso en knapperige groenten, heerlijk! Ik kook niet zo vaak Aziatisch maar ik vind het wel leuk om te doen. Binnenkort komt er een leuk artikel over de Aziatische keuken online =)

IMG_0997
Dinsdag moest ik wat ophalen bij EkoPlaza. Ik zag deze heerlijke balletjes van Lovechock liggen en ik kon ze niet weerstaan: het doosje ging in één keer leeg 😉

IMG_1006
’s Middags bakte ik cupcakes, maar aangezien het om 17.00 uur al donker is was ik niet op tijd klaar om bij daglicht te fotograferen. Niks aan de hand, ik heb laatst een workshop kunstlicht bij Simone gevolgd dus ik wist wat te doen. Blijft toch lastig maar oefening baart kunst.

IMG_1054
150 zakjes met nootjes maken, en dat is nog maar een klein onderdeel van de kerstpakketten… Heel leuk om te doen, maar ik kon even geen noot meer zien.

IMG_1057
IMG_1066
Woensdag was ik bij de persopening van de EkoPlaza flagshipstore in Amsterdam. Wat een gigantische, prachtige winkel! Je ziet hierboven het nieuwe logo dat deze avond werd onthuld en één van mijn favorieten uit de winkel: de machine waarmee je zelf notenpasta kunt maken.

IMG_1108
IMG_1115
Donderdag was ik uitgenodigd om naar het hoofdkantoor van HEMA te komen om kennis te maken met alle leuke dingen die ze voor de feestdagen hebben. Toffe cadeautjes (ook hele leuke dingen voor mannen!), fijne make-up, heerlijk eten & drinken (de olijfolie en tapenade’s zijn top!) en zelfs heerlijke wijnen. Ik ging eerder alleen naar HEMA voor handdoeken en wattenschijfjes maar ik heb ontdekt dat ze echt ontzettend veel leuke dingen hebben. Ze zijn qua design een bepaalde weg in geslagen die ik heel erg leuk vind: mooie kleurtjes en teksten en bijzondere verpakkingen. Tip: als je cadeautjes leuk wilt verpakken loop dan zeker even binnen: van zakjes tot labels en zelfs een wax stempel, ze hebben van alles.

IMG_1124
Vrijdag was een druk dagje Amsterdam. ’s Ochtends ging ik langs bij de mannen van Koken met aanbiedingen om een leuke samenwerking te bespreken. Ik ga recepten bedenken voor in de app, klik hier voor mijn eerste recept. Later ging ik bij Kae langs om wat mooie 4everwitheveryone armbandjes te scoren. Ik nam deze macarons van Poptasi mee, heerlijk!

IMG_1157
Mijn laatste stop in Amsterdam: de Apple store. Ik heb er lang naar uitgekeken en nu is deze Mac Book Pro Retina all mine. Ben er ZO blij mee!

IMG_1139
’s Avonds aten we met vrienden bij het restaurant van IJs op de Brink in Laren. Er is een mooie schaatsbaan gebouwd met knusse houten hutjes eromheen waar je chocomel of glüwein kunt drinken. Wij aten ouderwets kaasfondue (met truffel), lekker!

IMG_1165
IMG_1163
Mijn vriendinnetje Adaja opende zaterdag haar eigen beautysalon ‘IBlushBeauty‘ in de Cosmo Kapper in het centrum van Nieuwegein. Dat moest natuurlijk gevierd worden met een glaasje bubbels =D

Untitled

Oké, week nummer 2! Dat begon maandag met heerlijke chocolate chip koekjes bakken uit het boek Gezond Trakteren van Amber Albarda. Ik werkte deze dag precies één jaar voor iClicks en ’s avonds gingen we met de hele sales afdeling de 150 kerstpakketten inpakken. Ik nam de koekjes mee en ze vielen zeer goed in de smaak =)

Untitled
Dinsdag heb ik zo’n te gekke workshop gehad! Nikon en Sacha de Boer organiseerden een workshop foodfotografie bij restaurant Riva in Amsterdam. Ik kon nooit zo goed met mijn Nikon omgaan, maar dankzij deze workshop weet ik nu eindelijk hoe ik mooie foto’s kan maken met mijn camera. Nu thuis ook heel veel oefenen 😉

Untitled

Woensdagavond was het feest! Sees organiseerde in samenwerking met Parrano kaas een foodbloggers kerstdiner. Het was ZO gezellig! Heerlijk gegeten, lekker bijgekletst met iedereen en uiteindelijk mijn tram + trein gemist, wat resulteerde in een sleepover in Amsterdam.


Donderdag kwam papa eten en ik bedacht me dat het een perfecte gelegenheid was om mijn eerste recept voor de samenwerking met Jamie magazine te koken. Ik maakte een gerecht waar deze verrukkelijke aardappelgratin met eekhoorntjesbrood bij hoorde. Binnenkort online!

Untitled

Vrijdag was het pakjesavond! De lieve Sint heeft ons goed verwend =D Vanavond stond er wederom een Jamie gerecht op tafel, maar dan met een Goodfoodlove touch: een heerlijk gevulde varkensrollade.


Zaterdag maakte ik deze lekkere rolletjes als borrelhapje. Hint: roomkaas. Snel meer hierover!

Untitled

Van patisserie Linnick ontving ik dit leuke doe-het-zelf pepernotenpakketje, met huisgemaakte kruiden. Mijn grote kleine vriendin Yill kwam langs om me te helpen en samen maakten we deze prachtige pepernoten 😉 Ze smaakten trouwens echt top! Als je niet zelf wilt bakken kan je natuurlijk bij Linnick terecht voor allemaal lekkers dat zij voor je hebben gemaakt.


Het weekend werd in stijl afgesloten met een whiskyproeverij bij de Mitra in Lelystad. Het merk ‘The Glenlivet’ stond centraal, een speyside malt whisky (uit Schotland) die bekend staat als verfijnd en zacht qua smaak. Mijn absolute favoriet was de 25 years old, wat een feestje! Jammer dat ‘ie €300,- kost…

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: