Smaak van de week #5 | Gezonde snacks & #7minworkout

0
foodblog

De afgelopen week heb ik veel in de trein doorgebracht. School had bedacht dat het handig was dat ik zowel woensdag als donderdag voor slechts een halfuurtje aanwezig moest zijn en dat betekent bij mij dat ik mijn hele dag daarvoor moet inrichten, aangezien ik 2 uur heen en 2 uur terug onderweg ben. Na alle nieuwjaars borrels, etentjes en andere soorten eetfestijnen vond ik het tijd weer wat gezonder te eten en fitter te worden. Dat is deze week heel aardig gelukt moet ik zeggen, ondanks het feit dat ik aan het eind van de week snotverkouden werd…

Untitled
Maandag had ik, samen met stagiaires Roos en Wouter, mijn eerste werkdag bij Bloggers Network. Het is een heel leuk en gezellig kantoor en ik vind het fantastisch om te zien wat Myrthe en Dorit bereikt hebben, en wat voor grote plannen ze voor de toekomst hebben.

Untitled
Erik belde me met de vraag of we ’s avonds bij hem kwamen eten. Hij maakte deze heerlijke zelfgemaakte sushi en daarna roosterden we lekker wat eendenborst op de grillplaat aan tafel. Om mijn nieuwe baan te vieren trok hij ook een flesje champagne open, wat een feest op de maandag!


Ik had op de site van Jamie magazine een heel leuk filmpje gezien over hoe je zelf pasta maakt. Bij mijn Bosch MaxxiMUM keukenmachine zitten ook pasta opzetstukken (dezelfde als in het filmpje) dus ik besloot het te proberen. Het resultaat was zo lekker!! Dit ga ik zeker vaker doen.


Van Lovechock kreeg ik deze heerlijke reep in de nieuwe smaak pecan/maca. De chocola is rauw wat betekent dat de cacaobonen niet gebrand zijn en dat alle voedingsstoffen behouden zijn. Met de liefdesbrief dit bij de reep ingesloten zit wil Lovechock mensen inspireren om dierbaren te vertellen hoe belangrijk ze voor je zijn. In deze drukke wereld wil dat er nog wel eens bij inschieten, en wat is nou leuker dan een heerlijke (en goede!) reep cadeau geven met een mooi, hartverwarmend briefje erbij.

Untitled
Woensdag moest ik naar school en omdat het een eeuwigheid geleden was dat ik mijn klasgenoten gezien had deden we na de afstudeer kick-off gezellig een koffietje samen. Manon en Lineke kwamen met het fantastische idee om naar de Nike Outlet store te gaan waar ik deze Nike Air Max scoorde. Mijn eerste paar Air Max! En ze lopen zooooo lekker =D

Untitled
Op de terugweg aan het werk in de trein, met een lekkere snack van Healthy People.

Untitled
Ik was door Simone en Tom uitgenodigd hun heerlijke eigen label oliën en azijn te komen proeven. Wat een feestje was dit! Binnenkort meer hierover op Goodfoodlove.

Untitled
Donderdag ging ik, gewapend met mijn sportkleding, na school naar mama om bij haar in het Rembrandtpark hard te lopen. Ik ben helemaal niet goed in een ritme vinden, en ik loop dan ook niet bijvoorbeeld standaard 2 x per week hard. Ik denk dat mijn laatste rondje alweer dik een halfjaar geleden is, dus ik had verwacht dat ik het niet zo goed zou doen. Het was mega koud, het waaide en mijn rechtervoet was de helft van de tijd ‘aan het slapen’, maar ik heb toch mooi even 4,5 km in 30 minuten gedaan! Absoluut geen topprestatie, maar ik was er trots op =)


Wederom een healthy snack, dit keer van Nak’d. Heerlijk!

Untitled
’s Avonds maakte ik een lekker maaltje met spruitjes, witlofsalade met blauwe kaas en onze lievelings aardappeltjes uit de oven.


Vrijdagochtend 9 uur, tijd voor personal training! Na 20 minuten crosstrainer deed ik een pittige core-workout van 40 minuten. Daarna nog even uitrennen op de loopband en ik kon lekker fit aan mijn dag beginnen.


Wederom met de trein vandaag, dit keer richting Utrecht voor de gezondheidsbeurs. Ik had vroeg ontbeten en aardig wat verbrand met sporten, dus ik had zo’n trek toen ik daar aan kwam! Gelukkig was Vleesch noch Visch daar met deze fantastische vegetarische Griekse pita gyros. Ik ben helemaal geen fan van vleesvervangers, maar man wat is dit lekker! Ze staan ook vaak op foodtruckfestivals, als je ze tegenkomt proef het dan zeker even.

Untitled
Bij de stand van D-Drinks kreeg ik deze drankjes mee. Firefly kende ik al uit Londen, maar Cawston was nieuw voor me. Het zijn dranken gemaakt van puur fruit, zonder toegevoegde suiker of andere gekkigheid. Niet mierzoet, wel mega lekker!

Untitled
Vrijdagavond was het partytime want Bo vierde haar verjaardag!

Untitled
Ik merkte vrijdag al een beetje dat ik niet echt fit was, en dat was zaterdag helemaal duidelijk. Snotteren, hoofdpijn, spierpijn… Ook Tig was absoluut niet fit. We sliepen mega lang uit en hingen op de bank met thee, banaan met amandelpasta en chocoschaafsel (heerlijk!) series (Dexter) en een leuke film (About Time). Ook wel eens fijn zo’n hangdagje =)

Untitled
Een lekker gezond ontbijtje op zondag: geitenyoghurt met hele lekkere ‘brokken’ uit de Snelle Superfood Chef goodiebag, kokosschaafel en amandelen.

Seven iOS UI Design
Vandaag ontdekte ik de toffe workout app ‘Seven’. Er is wetenschappelijk bewezen dat deze slechts 7 minuten durende workouts net zo effectief zijn als een hardlooptraining en een training met gewichten. Je doet het gewoon thuis en hebt – buiten een opstapje en een muur – niks nodig. Je doet 12 oefeningen die 30 seconden per oefening duren. Je zoveel mogelijk herhalingen doen binnen de tijd en ik kan je vertellen: je gaat er behoorlijk van zweten. Vandaag heb ik het voor het eerst gedaan en ik ga proberen het elke dag vol te houden. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Untitled

Marley doet ook mee aan de #7minworkout 😉 (check de poes voor de tv)

Zullen we er gewoon een challenge van maken? Download de app (hij is gratis) en doe elke dag de 7-minuten workout. Ik laat jullie in de volgende ‘Smaak van de Week’ weten hoe het bij mij gaat en dan wil ik het natuurlijk ook van jullie horen! Who’s in? Deel je ervaringen op social media met de hashtags #goodfoodlove en #7minworkout . 

Nieuw: sportkleding

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: