Gezond trakteren: chocolate chip cookies

6
gezond trakteren

Alweer een aardige poos geleden viel er een leuk vierkant boekje op mijn mat. Door de vormgeving herkende ik het meteen: dit moest een boek van Amber Albarda zijn. ‘Gezond trakteren’ was er op de voorkant te lezen, vergezeld door foto’s van kindjes die een stukje taart pakken. Ik was even een moment bang dat ik hier niet veel aan zou hebben aangezien ik zelf nog geen kids heb, maar het kind in mij werd wakker gemaakt (dat gebeurt vrij snel, ook als ik een ballenbak zie bijvoorbeeld 😉 ) door alle vrolijk gekleurde, mooi uitziende traktaties in dit boekje.

amberalbarda_trakteren

Het boekje is vooral bedoeld als inspiratie voor mama’s die hun kroost gezond willen laten trakteren op school, maar geen idee hebben hoe je daar iets lekkers van maakt dat er ook nog leuk uit ziet. Het staat vol met ideeën voor (geraffineerde) suikervrije cakejes, ijsjes, taarten en ander lekkers. Zelfs aan de (tafel)decoratie is gedacht: de term sweet tables wordt uitgelegd en natuurlijk krijg je er ook de nodige tips bij. Heel eerlijk: ik vind dit eigenlijk niet persé een boekje voor alleen moeders. Ik werd zelf namelijk meteen blij bij al het zien van de mooi, kleurige en bovendien gezonde traktaties. Veel vrienden van ons hebben kids en er schoten dan ook direct ideeën door mijn hoofd om verschillende recepten samen met ze uit te proberen.

bewerkt

Uiteindelijk ben ik alleen de keuken in gedoken om de chocolate-chip cookies te maken. Ik had namelijk vreselijk veel zin in zelfgemaakte koekjes en had alle ingrediënten in huis (dat zijn er namelijk niet zo veel). De koekjes vielen zowel bij mij als bij mijn proefkonijnen mega goed in de smaak, dus ik vind dat ik dit recept jullie niet mag onthouden! Credits gaan geheel naar Amber Albarda, want aan de receptuur heb ik niks veranderd.

Dit heb je nodig:

Oven op 180 C | bakpapier | 2 kommen

Ingrediënten:

180 gr. amandelmeel | 70 gr. pure chocolade, fijngehakt | 1 tl. wijsteenbakpoeder | 3 el. kokosolie, gesmolten | 4 el. ahornsiroop | 2 tl. vanille extract

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 C en leg het bakpapier op de bakplaat. Meng in de kom het amandelmeel, chocolade en bakpoeder. Meng in een andere kom de kokosolie, ahornsiroop en het vanille extract erbij en roer tot het een glad geheel is. Doe het mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot er een plakkerig deeg ontstaat. Maak balletjes van het deeg, leg deze op het bakpapier en druk ze een beetje plat zodat het koekjes worden. Ze moeten ongeveer een centimeter dik zijn. Bak de koekjes nu 15 minuten in de oven. Wil je extra knapperige koekjes? Doe er dan een minuutje bij. Wanneer je van lekker chewy houdt zet je ze er 14 minuten in.

gezond trakteren

Over de auteur

6 comments

  1. Tamara 9 februari, 2015 at 17:08 Beantwoorden

    Yummie! Wil dit wel gaan maken, alleen misschien heb ik er overheen gekeken, maar hoeveel koekjes krijg je uit dit recept? Misschien nog een tip voor mensen die graag verse kwaliteit producten gebruiken, ik zoek via http://www.ambachtelijkegids.nl altijd de dichtstbijzijnde bakker & chocolaterie omdat ik kwaliteitsproducten belangrijk vind (was voorheen nogal snel ziek) enz op en omdat ik op kamers woon en wel eens wissel is dat wel makkelijk..

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: