Smaak van de week #9 | Sapjes en zwarte piet

0
foodblog

Afgelopen week stond in het teken van gezonde sapjes, lekker eten (zoals elke week) en Sinterklaas. Jaja, de grote kindervriend is weer in het land en ik was zaterdag een onderdeel van de intocht in Lelystad. Verkleed als pietje sprong ik rond en ik heb ik heel, heeeel veel kindjes blij gemaakt met pepernoten. Verder lunchte ik een paar keer buiten de deur, maar was het ook thuis tijd voor veel lekkers!

Untitled
Mijn week begon gezond met een sapje van Uzuma. Ik testte de hele week het fit programma en nam elke dag twee van deze sapjes.

Untitled
’s Middags maakte ik een ‘leftover lunch’ die zo lekker uitpakte dat ik het recept binnenkort met jullie ga delen.

Untitled
Dinsdagavond gingen Tig en ik naar de bios en aten we van te voren een hapje bij proeflokaal Bregje. Het eten is hier spotgoedkoop en de prijs/kwaliteit verhouding is prima! We gingen daarna naar de film Interstellar, echt gaaf. Is toch wel extra spectaculair in de bios =D

Untitled
De Nationale postcodeloterij, Albert Heijn en Unilever hebben de handen ineen geslagen om meer mensen te enthousiasmeren over duurzame producten, en te laten zien hoe lekker en makkelijk je hiermee kunt koken. Kijk dan wat een heerlijke producten! Ik ging meteen aan de slag met de aardappels, champignons en olijfolie. Mensen die meespelen in de postcodeloterij ontvingen een waardebon van €12,50 waarmee ze bij Albert Heijn duurzame producten kunnen kopen. Als antwoord op deze actie vroeg de Voedselbank deze bonnen te doneren voor mensen die geen geld hebben om zelf eten te kopen. Mooi initiatief =)

Untitled
Woensdag volgde ik een hele toffe workshop bij Simone. We leerden te fotograferen bij kunstlicht. Ik heb samen met Linda lekker veel geoefend en we hebben er veel van opgestoken.


’s Avonds was het tijd voor wat Franse kaas met een glaasje roze, gekoelde (!) port van Otima. Lekker!

Untitled
Donderdag was een super leuke, drukke dag. Allereerst ging ik naar Iconic studios om een mooi kledingstuk uit te zoeken wat ik naar het diner van die avond ging dragen. Ik koos deze top en armbanden van By Danie.


Later ging ik gezellig lunchen met papa bij Vlaams Broodhuys, en daarna zijn we nog even door de Foodhallen gelopen. Leuk sfeertje hangt daar altijd.


Nog even wat werken bij Caffe Oslo voordat ik me klaar ging maken voor het diner.

Untitled

Dinnertime! Floor 17 (restaurant op de bovenste verdieping van het Apollo hotel in Amsterdam West) organiseerde in samenwerking met de Lindenhoff een 7-gangen diner gebaseerd op de Baambrugse big. Ik heb heerlijk gegeten en zo gezellig met iedereen gekletst dat ik mijn laatste trein had gemist… Gelukkig woont mama om de hoek en kon ik daar slapen.

Untitled
Aangezien ik vrijdagochtend onverwacht in Amsterdam was ging ik een bij met vriendinnetje Liselotte langs om haar nieuwe huisje te zien, en te genieten van deze overheerlijke banoffee taart die ze de avond ervoor had gemaakt.

Untitled
Zo ziet mijn thuis werkplek eruit. Ik was een van de winnaars van ‘leukste werkplek van de week’. Cool!


Ze zijn weer in het land: de Sint en zijn pieten! Zaterdag was ik voor een dag zwarte piet en liep ik mee met de intocht in Lelystad. Ik sta hier op de foto met mijn nichtje van 2,5, wat een schatje he?! Ze had me gelukkig niet door =)

CHEF
Aan het einde van de dag kon je me opvegen (piet zijn is zwaar 😉 ) dus ploften we op de bank met de film Chef. Wat een heerlijke film! Een echte must-see voor alle foodlovers.

Untitled

Zondagochtend had ik zin om nieuwe dingen te proberen en maakte ik deze Sinterklaas ontbijtmuffins en een heerlijke smoothie met choco-amandelmelk. Recepten komen eraan!


’s Middags bedachten we spontaan met een vriend naar Harderwijk te rijden voor een lunch bij Hertog Karel. Dit tapas plateau smaakte echt top!

Untitled
Om het culinaire feest compleet te maken sloten we de dag af met een diner bij Bistro Bouillabaisse. Dit nagerecht was zooo lekker! Al het eten is daar trouwens lekker, een aanrader voor als je een keer in Harderwijk bent.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: