Surya haalt India naar Utrecht

0
surya

Dat Utrecht steeds meer toffe horecazaken krijgt heb ik tijdens de food trend tour die ik gisteren deed ontdekt. Waar het vroeger echt vooral om studenten(voer) draaide, komt er tegenwoordig steeds meer kwalitatieve horeca bij. Surya is daar een goed voorbeeld van.

papadum

Met de Indiase keuken was ik (dankzij Mayur) al een beetje bekend. De Nepalese keuken echter, die kende ik nog niet. De uitnodiging van Surya sprak me dan ook aan en samen met vriendin Selina ging ik erheen om te proeven wat ze allemaal serveren.
mango lassie
Na een papadum met dipjes – van mild naar pittig – deelden we een voorgerecht met siskebab van lam en kip, sasmosa’s en wat kippenkluifjes. Smaakvol, kruidig en lekker. De Grüner Veltliner die er bij geschonken werd was een aangename frisse tegenhanger.
samosa
Voor het hoofdgerecht lieten we ons verrassen en dan bleek een goede keuze: een peperige kipcurry, rode lamscurry en een vega curry met een soort blokjes ricottakaas en spinazie verschenen op tafel. Wat knoflooknaan en raita erbij en ons Indiaas/Nepalese maaltje was compleet. We vonden het heerlijk: ik kon niet kiezen of ik de kip of spinazie het lekkerst vond, en Sel haar favoriet was toch echt de lam.
tafel
De basmatirijst die erbij geserveerd werd was verrassend genoeg vrij licht, wat fijn was bij de vrij machtige curry’s. De bordjes gingen net niet leeg, want er moest natuurlijk ook een dessert geprobeerd worden. Van de kulfi (Indiaas ijs met pistache) was ik wat minder gecharmeerd, maar het koekje bij de koffie maakte een hoop goed.
curry
Leuk om te zien dat Surya krap een week na de opening al zo populair is onder de Utrechters. Dat het een goed concept is heeft zich al bewezen in Amsterdam en Hilversum, waar ook vestigingen te vinden zijn. Voor de bekenden in Utrecht onder ons: Surya zit naast de Filemon op het Janskerhof, en is slechts 2 minuten lopen van het Neude.
Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: