TIP | The Duke hotel & Den Bosch cityguide

2
den bosch

Nieuwe steden ontdekken: ik hou ervan. De keren dat ik ooit in Den Bosch geweest ben kon ik me niet zo goed meer herinneren omdat ik a). heel veel jonger was dan nu, of b). verkleed als Minnie Mouse en niet meer voor rede vatbaar was (carnaval ja). Dat de stad opnieuw verkend moest worden was dus duidelijk 😉

the duke hotel

The Duke Hotel

Van The Duke Hotel kreeg ik de uitnodiging om te komen overnachten, en laten zij nou net in deze gezellige Brabantse stad zitten! Natuurlijk ging ik niet alleen en nam ik vriendin Selina mee. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe leuk we het gehad hebben:

Kan je het filmpje niet zien? Klik dan hier. Misschien heb je haar al gespot, maar gastblogster Nicole komt ook voorbij in de vlog!

IMG_0460

Zoals je ziet hebben we het prima naar ons zin gehad 😉 Het hotel is echt supercool: de inrichting is stoer, modern maar ook warm en overal zijn messing details toegevoegd. De ontvangst was hartelijk en gezellig met een zachte G.

IMG_0469

’s Ochtends konden we genieten van een heerlijk vers ontbijtbuffetje, en wanneer we de deur uit gingen liepen we zo het centrum van Den Bosch in. The Duke is een zogeheten boutique hotel, en is ontworpen door een speciaal bureau, ingericht met designmeubels en de bedden zijn speciaal voor het hotel gemaakt. Er zijn slechts 17 kamers en die zijn allemaal anders. Ontzettende mazzelpikken als wij zijn kregen wij een gigantische suite. Voor de deur parkeren kan alleen met de fiets, maar we zaten binnen 5 minuten met de bus op het Transferium, waar meer dan genoeg parkeergelegenheid is.

IMG_0449IMG_0452

Lekker eten

♥ Ga naar Jan de Groot en bestel een Bossche bol. Dit is een echte must in Den Bosch en het is inderdaad waar, zijn bollen zijn heerlijk

Eetbar Dit is dé hotspot van Den Bosch. Op het terras is het heerlijk toeven maar ook binnen is de sfeer top. Ga er ook gerust alleen zitten, want alleen al met de menukaart in tijdschriftvorm kan je je een uur vermaken

♥ Wij hebben heel lekker gegeten bij Lokaal 1650. Ze serveren gerechtjes to share, en je kunt zelf aangeven wanneer je genoeg heb gehad. Ja, ook als je halverwege gang 4 bent en er 8 hebt besteld. Mega pluspunt!

♥ De Korte Putstraat, waar ook Lokaal 1650 is, zit vol met leuke restaurants en zaakjes waar je wat kunt drinken

lush IMG_0442

Shoppen!

♥ Op het grote plein zitten mijn twee favoriete winkels Supertrash en Costes direct naast elkaar

♥ Ook Lush is vertegenwoordigd in de stad. Ik ben helemaal verslaafd aan het heerlijke ‘silky underwear’ poeder

♥ Bij Liefste fashion shop je naast kleding van toffe (veel Scandinavische) merken ook een mooie tas of een accessoire voor je huis. En je word heel vriendelijk en enthousiast geholpen. Dit is niet voor niks de meest populaire winkel van Den Bosch. Extra voordeel: het zit naast Dit.

IMG_0437

Tips van insiders

♥ Lekker lunchen doe je bij Pinokkio

♥ In de Karrestraat vind je veel eettentjes

♥ Een kopje koffie drink je bij Crème

♥ Bier & Burgers eet je bij Bar 35

♥ In de Uilenburg kun je terecht voor een lekker drankje

♥ In de Verkadefabriek kan je genieten van film, theater en eten & drinken

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: