TIP | Thuis eten bij een local

4
Een aantal weken terug schreef ik al over ‘thuis uit eten‘, toen omdat ik een chef aan huis kreeg. Maar ‘thuis uit eten’ kan natuurlijk ook andersom, en dat maakte ik niet lang daarna mee. Niet mijn huis, maar het huis van de chef vormde deze avond het decor voor het diner.
goodfoodlove team
Samen met mijn ‘team’ (wat is dat leuk om te zeggen!) was ik uitgenodigd om het toffe concept Wihlocals te komen ervaren. Misschien zijn jullie Mieke, Simone en Anne-Claire wel eens tegengekomen op Goodfoodlove, zij schrijven zo nu en dan een leuk artikel of recept. Met zijn vieren gingen we naar de Scheldestraat, waar host Elisabeth ons opwachtte met een lekker glaasje bubbels. Een ‘officiële’ kok is onze gastvrouw niet: ze werkt bij het mooie Skins cosmetics en is daarnaast gek op koken. Om naast vrienden en familie ook onbekenden te laten genieten van haar kookkunsten is ze onderdeel van Withlocals.
withlocalswithlocalsElizabeth had maar liefst 4 gangen voor ons voorbereid. We schoven aan aan de mooi gedekte tafel leunden achterover tot het eten geserveerd werd. We wilden zeker wel helpen hoor! Maar onze host vond dat zij degene was die het werk vanavond moest doen dus we lieten ons heerlijk in de watten leggen.
withlocals
 IMG_0249Het voorgerechtje bestond uit makreel, groene asperges en een homemade salsa verde. Lekker fris en kruidig, dit smaakte goed!
withlocals
Tussendoor kregen we een klein hapje met olijf en zontomaat geserveerd. Erg smakelijk en leuk op gediend.
withlocals
Het hoofdgerecht was een van mijn favoriete Italiaanse gerechten: risotto. De paddenstoelen smaakten er perfect bij maar ik had zelf niet voor sesamzaad gekozen. Aan een glaasje wijn was natuurlijk ook gedacht, dat maakt een diner toch wel compleet.IMG_0258
Nog even een glaasje port en een klein hapje met een chutney van rode ui, blauwe kaas en walnoot voordat het dessert kwam. Dit was mijn lievelings! Ik ben gewoon heel erg gek op kaas en vooral als er een glaasje port naast staat.IMG_0259
Tot slot het dessert: zomerfruit, ijs, koekcrumble en een frisse crème van citroen. Een smakelijk diner! De porties hadden wat groter gemogen, maar dat kan ook aan mij liggen 😉
With locals, de naam zegt het eigenlijk al: je gaat eten bij een local. Erg leuk dus als je bijvoorbeeld een stad niet kent en benieuwd bent hoe de mensen daar leven. Ook tof als je je citytrip een avontuurlijke draai wilt geven: Withlocals is namelijk wereldwijd actief. Als je het zelf leuk vindt om anderen te verblijden met jouw kookkunsten kan je je aanmelden als chef.

Over de auteur

4 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: