Belachelijk lekker Snickers ijs

7
snickers ijs

Een paar weken geleden werd ik door Bosch uitgenodigd bij landgoed de Olmenhorst (dit ken je misschien wel van de lekkere sapjes die ze maken). Ter ere van de lancering van een nieuwe, stille blender werd een leuk event voor bloggers en journalisten georganiseerd. Wanneer je bij de Olmenhorst bent móet je natuurlijk appels plukken, dus dat is ook het eerste wat we deden. Daarna was het tijd voor workshops van patissier Carlo Midiri en foodlover in hart en nieren Miljuschka Witzenhausen.

taartje maken

Waar we bij Carlo aan de slag gingen met lekkere taartjes was het bij Miljuschka meer van de categorie foodporn wat we gingen maken. Ze is gek op lekker eten en deelt haar liefde graag met anderen. Toen ik hoorde dat er een Snickers softserve gemaakt kon worden was deze keuze snel gemaakt: ik was vroeger namelijk helemaal verslaafd aan Snickers en was natuurlijk erg benieuwd hoe je ijs uit een blender tovert. Het bleek naast erg makkelijk te maken ook idioot lekker te zijn, dus het leek me een fantastisch idee het recept met jullie te delen. Mocht je benieuwd zijn wat Miljuschka nog meer voor lekkers bedenkt: ze heeft een eigen foodblog en haar boek ‘Miljuschka’s Foodtrucks’ ligt vanaf vandaag in de winkels. En dat boek wil je hebben, I swear. 

snickers ijs

Dit heb je nodig:

Blender

Ingrediënten:

2 bananen, in plakjes ingevroren | 2 eetlepels pindakaas |  200 ml. kokosmelk | handjevol gezouten pinda’s |  50 gr. pure chocolade

Zo maak je het:

Hak de chocolade fijn met een hakmolen of blender en zet apart. Doe hetzelfde met de pinda’s en zet ook deze opzij.

Doe de bevroren plakjes banaan, pindakaas, kokosmelk en een deel van de geraspte chocolade in de blenderkan. Blend totdat het geheel glad is, dat werkt het beste op hoge snelheid. Niet al te lang draaien want dan wordt de substantie warm en heb je wel erg zacht ijs. Je hebt nu een volle, romige substantie die qua dikte tussen een smoothie en softijs in zit. Schep wat pinda’s en chocolade in een hoog glas en giet hier wat van het ijs op. Nog een laagje pinda’s en chocolade, nog meer ijs en tot slot afmaken met een laatste laagje chocolade en pinda’s. Het maakt niet uit wanneer je dit maakt of eet, het is namelijk zo gruwelijk lekker dat het zowel als ontbijt als na het eten ’s avonds mega lekker is. Enjoy!

snickers ijs

Over de auteur

7 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: