TRAVEL | Cool Cambridge

1
cambridge

Mijn vriendinnetje Nicky woonde deze zomer een aantal maanden in Cambridge waar ze als au-pair werkte. Een uitgelezen kans voor mij dus om het vliegtuig te pakken en samen met haar Cambridge en Londen (wat op slechts 80 kilometer afstand van Cambridge ligt) te ontdekken. We hebben in 4 dagen tijd zoveel leuks gezien en gedaan dat ik mijn verslag over 2 stukken verdeel: één over Londen en één over Cambridge, te beginnen met de laatste.

20140710_140448

Colleges all over the place

Cambridge is een echte studentenstad: je vindt er een groot aantal prachtige gebouwen (colleges) die zo uit een Harry Potter boek lijken te komen. Al deze gebouwen horen bij de wereldberoemde University of Cambrigde, een van de oudste universiteiten ter wereld. Wat ik heel tof vind is dat er prachtige tuinen rondom te universiteit liggen, waar je door kunt wandelen of varen.

20140710_134520
20140710_122847

Qua weer had ik het de eerste dag niet getroffen: het was koud, grijs en nat. En dat in juli! Ik heb echt een hekel aan regen, maar op de één of andere manier vond ik het hier niet zo erg. Het hoort wel een beetje bij Engeland. Iedereen liep met zijn paraplu over straat en alle cafeetjes zaten vol, een beetje zoals de herfst bij ons is. We besloten binnen te stappen bij Aromi, waar we met mazzel nog een plekje konden bemachtigen. Mensen staan hier serieus buiten in de rij voor hun heerlijke panini’s en foccacia’s.

20140710_123533
20140710_125138

Na de lunch scoorden we nog wat macarons bij Fitzbilly’s, één van de vele bakery shops die Cambridge rijk is. Omdat het weer slecht bleef besloten we zelf ook te gaan bakken (dat hoort er wel een beetje bij in Engeland) en maakten we whoopies uit het toffe boek Hello Cupcake!

20140711_151504
20140711_152702

Bars en Mill Road

’s Avonds was het tijd voor een cocktail bij Bar 196, een klein (maar propvol) zaakje waar ze werkelijk heerlijke cocktails serveren. Niet zo gek dat zelfs The Guardian deze bar aanraadt. Uiteraard zijn we ook nog even een Irish Pub ingedoken, waar hele bijzondere Ierse muziek gespeeld werd die me deed denken aan de dansscène in de Titanic.

IMG_0689

Het weer was de volgende dag niet veel beter maar dat weerhield ons er niet van om (op de fiets! Heel eng aan de linkerkant) naar Mill Road te gaan. Mill Road is een lange straat vol met charity shops, winkels waar tweedehands spullen verkocht worden en de opbrengst hiervan naar een goed doel gaat. Aan de buitenkant kan je zien voor welke doel de shop geld inzamelt, en zo kan je dus zelf kiezen welk doel je wilt steunen. Omdat ik graag de kattenopvang wilde steunen kocht ik in die charity shop een CD (dat was lang geleden!) van, jawel: Engelbert Humperdinck. Heerlijk =D

millroadlong
20140711_195900

Ons laatste diner in Cambridge aten we in het University Arms Hotel, dat aan een soort Engels museumplein ligt. Maar dan zonder de museums 😉 De avond werd afgesloten in een toffe club die eruit zag als de foyer van een theater. Bijzonder detail: de uitsmijter haalt je van de dansvloer wanneer je je glas vast hebt en deze zelfde bouncers houden je weg bij de balustrade (van 1,20 m hoog) omdat ze bang zijn dat je naar beneden valt. Trauma’tje misschien?

20140711_190906

Klaar voor de avond! Ik was heel blij dat ik dit jasje van Takko wat ik van Karkalis PR kreeg bij me had, zo was het een stukje minder fris 😉

 

Zaterdagochtend verplaatsten we ons fun weekend naar Londen waar we ook genoeg leuks beleefden. Binnenkort meer hier over.

Ik vind het tof dat ik Cambridge op deze manier heb mogen meemaken. Het is geen stad waar ik zelf snel voor gekozen had omdat ik er eigenlijk geen beeld van had. Nu ik weet hoe mooi het is en wat er allemaal te zien en te doen is zou ik er zeker een weekendje heen gaan =)

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

tonijnburgers

Te gekke tonijnburgers

Gisteren plaatste ik een foto van mijn tonijnburger op Facebook en vroeg om een ‘like’ wanneer je wilde dat het recept online zou komen. Het ging het ...