Twee must-sees voor Londen lovers

0

Kort geleden zat ik een weekendje in Londen. De aanleiding hiervoor was dat mijn vriend voor zijn werk in Londen moest zijn. Nadat ik in juni te horen had gekregen dat ik afgestudeerd was, boekte hij als cadeautje een extra ticket naar Londen. Omdat mijn vriend Engels is, kent hij de stad op zijn duimpje. Ook ik was al twee keer eerder in Londen geweest, dus besloten wij een paar vernieuwende uitstapjes te doen in plaats van de London Eye, Oxford Street, Tower of London etc. Ben jij ook al eens in Londen geweest of wil je iets anders dan de main attractions, dan heb ik hier een paar tips.

Borough Market

Ons oog viel eerst op Borough Market. Een markt in het centrum van Londen waarbij alles in het teken staat van eten en drinken. Zij omschrijven zichzelf als volgt:

“Borough Market is London’s most renowned food market; a source of exceptional British and international produce.

It is a haven for anybody who cares about the quality and provenance of the food they eat – chefs, restaurateurs, passionate amateur cooks and people who just happen to love eating and drinking.

But it’s not just the sheer quality of the food on offer that makes Borough Market special – it is also about the people and the place.”

londen tipsBron foto: Officially London 

Deze omschrijving spreekt voor zich als het aan mij ligt. De hoeveelheid aan verschillende tentjes met eten en drinken was enorm en de sfeer zat er al vroeg in. Toen wij rond een uur of 12 op de markt aankwamen, liepen overal al mensen met een glas en eten in de handen.

Als ik vooraf had geweten dat er zoveel lekkers op de markt voorbij zou komen, had ik mijn ontbijt overgeslagen. Bij elke tent kreeg je de mogelijkheid gratis te proeven en vertelde mensen over het product. Na een paar uur rondgelopen te hebben en uiteraard teveel gegeten te hebben, kan je natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan.

londen tips

Eén van de producten die we gekocht hebben, zijn verschillende soorten mosterd. Met de ‘Wild Garlic Mustard’ van Fitz Fine Foods ben ik thuis meteen aan de slag gegaan om een heerlijke hamburger te maken.

Voor alle Harry Potter fans: Borough Market werd onder andere gebruikt als decor in één van de films.

Bekijk ook eens de website van Borough Market en laat je inspireren: http://boroughmarket.org.uk/

londen tips

Electric Cinema

Als avondplanning kan ik jullie het volgende aanraden: Ga een avondje naar Electric Cinema en Diner in Portobello Road, Notting Hill en geniet eerst van een film in het prachtige oude theater en neem daarna plaats in het restaurant om heerlijk te eten.

londen tipsBron foto: Electric Cinema 

Zorg dat je voor je vertrek naar Londen alvast een kaartje koopt en reserveert voor in het restaurant. Het is een zeer geliefde plek voor de lokale bewoners en is zeker in het weekend erg druk. Dit geldt echter niet alleen voor hier, maar ook op veel andere populair locaties in Londen. Het restaurant is zo ingericht dat het past bij het theater en in combinatie met een ticket voor de film ontvang je ook nog eens 50% korting op je eten in het restaurant.

Wij aten een double cheeseburger en honey-fried chicken. Het eten was zó lekker dat we in gesprek raakte met de kok en het recept kregen van de honey-fried chicken. Wil jij deze overheerlijke kip ook eens maken? Het recept wordt binnenkort gepubliceerd.

londen tipsBron foto: Electric Diner 

Heb ik je nieuwsgierig kunnen maken met dit concept, bekijk dan zeker dit filmpje die gemaakt is voor het restaurant en krijg meteen zin om erheen te gaan.

Bron filmpje: Electric Diner 

Over de auteur

Redactie - Robyn

Uit eten gaan, reizen of een combinatie ervan: dat zijn de dingen die Robyn het liefste doet! Ze houdt zich bezig met de marketing achter Goodfoodlove, bezoekt events en brengt daar smakelijk verslag van uit.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: