Super sapjes van Uzuma

0
uzuma

Dankzij mijn blog mag ik vaak leuke en lekkere nieuwe producten proberen. Zoals jullie weten ben ik groot fan van mijn slowjuicer waar ik de heerlijkste sapjes mee maak. Maar ik hou ook van gemak 😉 ik maak niet altijd tijd om voor een paar dagen sapjes te juicen en dat is precies waar Uzuma uitkomst biedt.

bottels

De basis van Uzuma is héél veel gezonde groente gecombineerd met fruit. Uzuma voegt verder helemaal niets toe aan haar sappen, ook geen conserveermiddel. Toch zijn de sappen ongeopend 3 weken houdbaar. Vaak wordt verhitting (pasteurisatie) gebruikt om een product houdbaar te maken. Zo niet bij Uzuma, want door verhitting zouden de voedingsstoffen juist verloren gaan. De sappen zijn via een speciale techniek zeer snel gekoeld, waardoor de houdbaarheid aanzienlijk wordt verlengd, zonder dat er aan kwaliteit wordt ingeleverd.

advies

Je kunt de sapjes los kopen maar je kan er ook voor kiezen een programma te volgen. Op de website van Uzuma kan je het BMI berekenen, en aan de hand daarvan wordt aangegeven welk programma het beste bij je past. Bij mijn kwam het ‘fit’ programma naar voren: je eet en drinkt zoals gewoon, en neemt daarbij twee keer per dag een sapje. Omdat ik genoeg flesjes kreeg volgden mijn vriend en ik 5 dagen hetzelfde programma. Tig is altijd onderweg voor zijn werk en daarom vond ik het een mooie test als hij het programma ook zou doen.

Op maandag begonnen we allebei aan onze ‘Uzuma week’. Er is een speciale app ontwikkelt die je precies vertelt wanneer je welk flesje moet drinken en wanneer het tijd is voor een glas water. Uzuma raadt aan om elke dag 2 liter water te drinken. Normaal vind ik het best lastig om hier aan te komen, maar omdat de app elke keer en seintje geeft is het nu een stuk beter gelukt.

uzuma-ul-590x300

De sapjes zijn er in 7 verschillende smaken, de één wat fruitiger en de ander met meer groentesmaak. Ik lust op het gebied van groentesap wat meer dan mijn vriend, maar toch was er geen één sapje dat hij niet lekker vond! Conclusie: de sapjes zijn ook prima geschikt als je nog geen doorgewinterde groentesap drinker bent.

Mijn bevindingen van mijn Uzuma week: ik vind het handig dat de flesjes niet zo groot zijn: er passen er prima twee in mijn tas. Ook ben ik groot fan van de app, ik heb serieus veel meer water gedronken dan normaal en als ik deze app niet had gehad was ik zeker een paar keer vergeten mijn flesje te pakken. Daarnaast heb ik tussen mijn maaltijden door nog wel eens trek en eet ik bijvoorbeeld wat nootjes of fruit. Ik besefte me halverwege dag 3 dat ik me de hele dag goed gevuld voelde, en ook niet zoveel trek had om tussendoor van alles te gaan eten. Veel mensen hebben tussendoor lekkere trek, ik ben er van overtuigd dat deze sapjes ervoor kunnen zorgen dat die cravings een stuk minder zijn.

uzuma omslag

En dan nu: het oordeel van de man! Tigon: “Ik vond de combinatie van ingrediënten op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk. Ik houd niet zo van groentesap en had verwacht dat dit te ‘groen’ zou smaken. Het viel me echt 100% mee! Sterker nog, ik vond de sapjes echt heel erg lekker. De app heb ik ook gedownload: die gaf me aan wanneer ik water moest drinken en wanneer het tijd was voor een sapje. Het verraste me hoeveel water ik zelf eigenlijk al dronk, al was dit een goede reminder.”

fit

Zoals ik vertelde heeft Uzuma verschillende programma’s ontwikkeld. Wij kozen voor het fit programma dat je kan volgen wanneer je al een gezonde levensstijl hebt. Wil je graag wat afvallen? Dan is het slim programma iets voor jou. Als je daarna je gewicht wilt behouden kan je voor het steady programma kiezen en wanneer je echt die-hard bent ga je voor de detox: drie dagen leven op water en 7 sappen per dag. Wees niet bang dat je dan van alles mist: de sappen en het progamma zijn zo uitgebalanseerd dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen krijgt. Daarnaast geeft de website je veel goede tips over hoe je het vol kunt houden.

vibe

Benieuwd naar de sappen van Uzuma, en wil je ze graag bestellen? Met de code MV5I2SNE krijgen de eerste 25 mensen 10% korting op hun bestelling.

Ook piet is gek op Uzuma 😉

disclaimer

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: