In de Doelen in Rotterdam

0
in de doelen

Wat een eer. Aan het einde van de zomer kreeg ik de primeur om aanwezig te zijn bij het persdiner in het gloednieuwe In de Doelen café-restaurant, gevestigd in het concertgebouw in Rotterdam. En met gloednieuw bedoel ik dan ook écht gloednieuw. Nog maar net geopend, tafels nog niet geplaatst in het restaurant maar tóch was ze er voor gezorgd dat het als een warm welkom voelde. Met een fantastische opgemaakte lange tafel, in een ruimte van maar liefst 1000 vierkante meter, voelde ik me helemaal bijzonder. Als ‘gastblogger’ word ik stiekem altijd een beetje zenuwachtig van de namen van bekende kranten en bloggers maar maakt het eigenlijk des te leuker dat ik hier tussen mag horen!

in de doelen

Chef-kok Marco Someren van De Harmonie is culinair eindverantwoordelijk van café-restaurant in De Doelen. Het is een samenwerking tussen de Doelen, Dudok en grand café Floor. De smaken worden ontwikkeld in de Harmonie en Marco Someren. Voor zijn souschef, Javier, de uitdaging om dit als chef-kok uit te voeren in De Doelen.

in de doelen

Het zijn niet zomaar gerechten, elk bord vraagt zijn aandacht en wordt in detail hetzelfde opgemaakt. Kleine kunstwerkjes zijn het, stuk voor stuk. Dit zal in het heetst van de strijd, wanneer het grootste deel van de gasten naar een voorstelling moet, een hele uitdaging worden. Wat ik enorm bewonder! Voor bezoekers van de Doelen is er een driegangen menu dat er rekening mee houdt dat mensen op tijd in de zaal willen zitten. Daarvoor zijn ruim 200 couverts gereserveerd.

‘Herkenbare ingrediënten zoals je ze nog nooit hebt geproefd.’

Dat is een van de uitgangspunten voor de nieuwe kaart.

in de doelen

Als voorgerecht, steak tartare. Súper zachte ossenhaas met.. een bolletje romig piccalilly-ijs. Verassende combi maar érg lekker!

Gek op vis? Dan mag je deze huisgerookte Shetlandzalm met salade van venkel, puree van avocado en gemarineerde asperges zeker niet missen. Deze zalm roken zij zelf, 1 minuut op extreme hitte in de Josper oven. In feite rauwe zalm maar tóch met die heerlijke rooksmaak, ik wil dit thuis ook!

in de doelen Hier te zien als voorgerecht, maar ook gewoon op een broodje te krijgen. Zelfs to go in de koffiebar.

in de doelen

Tussendoor gaf Marco Someren ons de gelegenheid om deze botermalse kalfs rib-eye te proeven. Uit de Josper oven met Paris de Bon saus. Ik kon m’n geluk niet op als slagersmeisje, een heerlijk stukje vlees.

in de doelen

Tijd voor een stukje gevogelte. Deze gekonfijte eendenbout is perfect gegaard. Op een stukje gestoofde knolselder in zoutkorst en créme van topinamboer. Samen met de wijn, Eloquenzia 2010 van het huis Severino Garofano – van de druif negroamar, de huisgemaakte friet en de Morilles mayonaise van Marco maakt dit geheel geweldig. Die mayo ook echt, zó verassend lekker.

in de doelen

Hier wordt elke vrouw blij van. Dit moet dan ook wel ; gemaakt door een getalenteerde vrouw. Ook in de Harmonie verzorgt zij de patisserie. De combinatie van het warme chocolade taartje, kumqut schilletjes en fleur de sel zorgen voor een hemels geheel die mij liet smelten!

Waarom naar de Doelen? Klassiekers met een paar tandjes er bij, voor een goede prijs, als een kunstwerk opgemaakt op je bord… Daarom dus!

in de doelen

Bekijk de website van In de Doelen hier.

Over de auteur

Redactie - Anne-Claire

Anne-Claire studeert voor verpleegkundige en heeft daarnaast een grote passie: eten en drinken. Ze duikt graag de keuken in om een lekker en gezond recept te maken. Naast koken maakt ze graag mooie foto's en vertegenwoordigd ze Goodfoodlove in Zuid-Holland waar ze woont, en de lekkerste nieuwe hotspots voor jullie uitprobeert.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

amsterdam bike

Ik ben weer thuis

28,5 jaar geleden zag ik er het levenslicht, en hoewel ik nooit langer dan 3 jaar hier gewoond heb, heb ik me altijd Amsterdamse gevoeld. ‘Je ...