Dopper introduceert: watercocktails!

0
dopper

Nederland is een echt waterland: we zien het overal om ons heen en wanneer we de kraan opendraaien is het er in overvloed. Hoe veel ik ook van bruiswater houd, ik drink ook heel graag water uit de kraan. Het klinkt misschien gek omdat water niet bepaald bekend staat om z’n uitgesproken smaak, maar ik vind het echt lekker. Sterker nog, wanneer ik in een restaurant kies voor plat water heb ik dat het liefste uit de kraan. Uit een flesje smaakt het van bepaalde merken gewoon echt niet lekker.

Watercocktail-header-home1-1600x708

Bron foto: Dopper

Ik ben al een behoorlijke tijd in het bezit van een Dopper: een handige fles die je als drinkfles en als beker kunt gebruiken. Dopper heeft een mooie, sociaal- en milieubewuste missie:

Als het aan Dopper ligt leven we straks in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.

Om te zorgen dat we in de toekomst ook echt in die wereld rondlopen, werkt Dopper continu aan de volgende drie missie pijlers:

1. Bewustwording creëren over de impact van single-use plastic afval en mensen inspireren om zelf een verandering in gang te zetten.

2. Het aanbieden van een innovatieve productlijn van duurzame design flessen voor drinkwater.

3. Toegang vergroten tot veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld.

Foto 07-07-15 16 17 40

Door een fles te ontwerpen waarin mensen makkelijk (en leuk!) water mee kunnen nemen willen ze de gigantische plastic afvalberg verkleinen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar schoonwaterprojecten wereldwijd om te zorgen dat ook zij in de toekomst uit de kraan kunnen drinken.

Foto 07-07-15 16 34 53Foto 07-07-15 17 05 30

Omdat het zomer is, en omdat iedereen van lekkere drankjes houdt heeft Dopper iets leuks bedacht: watercocktails. Drankjes, met of zonder alcohol, op basis van water. Dat klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet! Speciaal voor de lancering van het Dopper watercocktail receptenboekje waren de Fabulous Shakerboys naar Strand Zuid gekomen om voor de aanwezigen wat heerlijke drankjes te shaken. In een Dopperfles welteverstaan, want die doet ook prima dienst als cocktailshaker.

Ik maakte een sfeerimpressie van het evenement, die je kunt bekijken in het volgende filmpje:

Tijdens het event heb ik genoten van de ‘pretty pink paloma’, de ‘royal orange icetea’ maar mijn favoriet was toch echt de ‘remember rosemary’, een drankje met water, citroensap, rozemarijn en maple syrup. Wanneer je kiest voor een twist gaat hier wat Bourbon bij, wat ik dan natuurlijk weer heel erg lekker vind 😉 Ik bedacht me dat dit serieus dé oplossing zou zijn voor zeurende BOB’s zoals ik: ik ben geen drankorgel maar ik vind het nou eenmal lekker om iets anders dan fris te drinken tijdens het uitgaan. De watercocktails (dan zonder twist uiteraard) zouden voor mij dé oplossing zijn: genieten van een heerlijk smaakvol drankje zoals een cocktail, maar toch helemaal fris en fruitig naar huis kunnen rijden.

Foto 07-07-15 17 06 16

Je kunt je zelf geshakete watercocktail natuurlijk ook meenemen naar je werk, onderweg in de auto of tijdens een picknick. Het watercocktail boekje is te koop via deze link. Happy shaking!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Salade met rode biet en appel

Dit is nou echt zo’n superlekkere, gezonde en ‘zo gemaakt’ lunch salade. I love it! Rode bieten zijn supergezond, waarom lees je hier. Door de ...