Groentespaghetti met geroosterde kikkererwten en creamy koriander dressing

4
groentespaghetti

Er zijn veel dingen waar ik prima (een tijdje) zonder kan. Vlees bijvoorbeeld, of snoepjes. “Ik móet echt elke dag brood eten” zal je mij ook niet horen zeggen, ik word ook hartstikke blij van andere dingen. Nu is er een ding dat ik echt elke dag moet eten, anders word ik gewoon chagrijnig. Het klinkt misschien gek, maar dat is groente. Als ik een paar dagen buiten de deur heb gegeten (je krijg niet altijd overal groenten bij) dan krijg ik echt enorme cravings en moet ik het hebben.

M’n roomie en ik hadden laatst van die cravings,  en allebei een enorme behoefte aan groete. Heel. Veel. Groente. Wat doe ik op zo’n moment? Dan loop ik m’n favo Turkse supermarkt binnen, koop ik een hele berg groenten en ga ik ermee aan de slag. Resultaat? Dit bijzonder lekkere gerecht, dat helemaal af is met bijvoorbeeld een kippenpoot, gegrild visje of vleesvervanger ernaast. Of gewoon zo, als soort van salade. Ook mega lekker!

groentespaghetti

Dit heb je nodig

Oven op 200C | Keukenmachine of hakmolen | spiraalsnijder | bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Voor 3 personen 

1 courgette

1 grote winterpeen

3/4 komkommer

Klein blikje kikkererwten

1,5 el (Griekse) yoghurt

1 flinke teen knoflook

1/2 avocado

1/2 bos verse koriander

1/2 citroen (sap + zest)

Scheutje water

Geroosterde sesamzaadjes

Peper & zout uit de molen

Goede olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200C. Laat de kikkererwten goed uitlekken en verspreid ze over de bakplaat die je met bakpapier bedekt hebt. Sprenkel er olijfolie en zeezout overheen, en zet het dik een half uur in de oven; dan worden de kikkererwten lekker knapperig.

Ondertussen was je de groenten en maak je er slierten van met de spirellisnijder. Wissel steeds af per soort, zodat alles mooi gemengd door elkaar ligt. Meng in de hakmolen of keukenmachine de yoghurt met de avocado, het citroensap & rasp, de koriander, knoflook en wat zout. Voeg wat peper toe naar smaak, dan een beetje water en laat draaien tot je een mooi romig geheel hebt.

Verdeel de groenten over een schaal en doe hier de dressing overheen. Garneer met de geroosterde kikkerwerten, sesamzaadjes en koriander. Eet smakelijk!

groentespaghetti

 

 

Over de auteur

4 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: