Dineren met uitzicht over de Amstel bij Amstel Boathouse

0
amstel_boathouse_interieur

Het Martin Luther King park is zomers de plek waar ik graag kom voor een bezoek aan de Parade. Eerlijk gezegd was dat ook altijd de enige reden dat ik het park bezocht, tot nu. Amstel Boathouse bevindt zich namelijk op deze prachtige plek, en sinds ik dat weet heb ik alle reden om er vaker heen te gaan.

amstel_boathouse_amuse Pap en ik parkeren de auto en lopen de zaak binnen die de afgelopen maanden volledig is verbouwd. Het pand is 130 jaar oud, maar dat is er – los van de tijdloze charme – niet meer aan af te zien. We krijgen een mooi tafeltje aangewezen in het restaurant dat me direct doet denken aan een knus vakantiehuis in Riviera Maison stijl. Past helemaal bij de locatie aan de Amstel dus. Ondanks het feit dat het nog niet heel druk is, doet de ruimte gezellig aan en voelen we ons – onder het genot van een kleine amuse en een goed glas Pinot Grigio – direct thuis.

amstel_boathouse_tonijn

We krijgen de vraag of we de kaart willen zien of verrast willen worden en kiezen voor het laatste. Al bij het voorgerecht blijkt dat geen slecht idee: we worden verblijd met tonijn, kort gebakken in 5 spices met daarbij wakame en wasabi. Een prachtig stukje vis, goed op smaak en fijne ingrediëntencombinaties. Heel lekker om ons diner mee te beginnen =)

amstel_boathouse_kalf

Wat volgt is de gekarameliseerde kalfswang die zo mals is dat we letterlijk niet eens een mes nodig hebben. Asperge en sugarsnap erbij, en wat grantaatappelpitjes om de 48-uur-in-granaatappel-gegaarde-kalf bij te staan. Ik heb mijn bord er net niet bij afgelikt. Wanneer ons bord net leeg is schuift eigenaresse Jeanine aan, die enthousiast vertelt over de zaak die na een grondige verbouwing net weer open is, en het jonge keukenteam dat vol passie en creativiteit kookt. Naast de foto’s van hoe het pand er voor de verbouwing uit zag, laat ze ons foto’s van de eerste jaren zien, toen het nog ‘Halfweg ’t Kalfje’ heette. Zo tof om te zien, een mooi stukje geschiedenis!

amstel_boathouse_dessert

Ze vertelt ons dat het concept groter is dan alleen het restaurant waar wij ons bevinden: de serre leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor verjaardagen en kraamfeesten, terwijl de achterliggende zalen weer perfect zijn voor partijen, zakelijke bijeenkomsten of een get together na een bezoek aan het nabij gelegen Zorgvliet. De veranda aan de voorzijde van het pand is ook flink onderhanden genomen, en biedt een prachtig uitzicht over de Amsterdamse Amstel. Zaten we toch helemaal goed met ons vakantiegevoel toen we hier binnenstapten. En dat op slechts een paar minuten van het Amstel station!

amstel_boathouse_dessert

We sluiten de avond af met een bijzonder lekker dessert met gebakken banaan en passievrucht, en een smakelijke lemon cure. Begeleid door een mooi glas frisse dessertwijn en daarna een kopje koffie met zelfgemaakt appelgebak. Yes ik weet het zeker; ik ga vaker richting het Martin Luther King Park.

Een paar tips van mij:

  • Je kunt hier gratis je auto parkeren
  • Mocht je een mazzelpik zijn die in het bezit is van een boot: ook die kan je hier kwijt (aan de steiger voor de deur)
  • Met de fiets is Amstel Boathouse echt het omrijden waard, trust me
  • Ga hier eens heen op een zonnige middag (of minder zonnig, ze hebben een verwarmd terras) en bestel een fles wijn en een schaal fruits de mer. Je waant je even op vakantie =D

Bezoek de website: Amstel Boathouse

Je kunt bij Amstel Boathouse elke dag (behalve dinsdag) terecht voor lunch & diner. Na een renovatie van een aantal maanden is het restaurant net weer geopend, en hoe! Ze hebben er een prachtige veranda bij gekregen. Ik ga snel weer eens kijken, jij ook?

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: