HOTSPOT & EVENT | KU Kitchen & Bar

1

Begin februari opende Japans restaurant KU Kitchen & Bar zijn duren aan de Amsterdamse Utrechtsestraat. ‘Asian meets cocktails’, zo wordt Ku omschreven.

DSC_2150 - Copy

De smalle langwerpige zaak is rustig maar stijlvol ingericht. De grote bar met indrukwekkende flessen op de achterwand is een echte eye catcher. Duidelijk wordt dat het hier niet alleen om een restaurant,  maar ook om een cocktailzaak gaat.

DSC_2142

We namen met een leuke mix aan fashion en food journalisten en bloggers plaats aan een mooi gedekte lange tafel. Terwijl Dirk het team van KU voorstelde nipten we aan een een vers gemaakte,  alcoholvrije cocktail die de Japanse barman voor ons gemaakt had. Mijn oog viel op de menukaart van vandaag waar maar liefst 9 (!) gangen op vermeld stonden. My god,  9 gangen voor een lunch.

DSC_2149

We kregen alle tijd om te genieten van het fantastische eten, de goede wijn en de heerlijke Sakerinha die halverwege voor ons gemaakt werd. Je raadt het misschien al: Sakerinha is een kruising tussen ‘sake’ en ‘caipirinha’, wat een te gekke cocktail vormde.

DSC_2171

De sfeer in KU was superrelaxt en gezellig: het personeel was heel vriendelijk en enthousiast. Ik word altijd heel blij als ik iemand zie waar de passie vanaf spat en dat was hier zeker het geval.

DSC_2162

Naar mijn mening is KU Kitchen & Bar een aanwinst voor de (toch al hele toffe) Utrechtsestraat. Te gek eten, goede,  bijzondere cocktails en vriendelijke service. I like!

DSC_2173

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: