Opera Samfaina: Is dit de meest bijzondere bar van Barcelona?

0
opera samfaina

Het lijkt wel een kermis als je er binnenkomt, een speelparadijs. Maar niet met glijbanen en een draaimolen. Een fantasiewereld voor volwassenen, zo kan ik Opera Samfaina het beste omschrijven. Kleuren, geluiden, onverwachte bewegingen: en gebeurt van alles, en het gebeurt overal om je heen. Ik zou deze bijzondere bar niet eens zozeer als bar beschouwen; meer als bijzondere ervaring in Barcelona, die je meegemaakt móet hebben.

opera samfaina

opera samfaina

Na mijn wijnreis door Catalunya plakte ik er nog een paar dagen Barcelona aan vast. Gewoon, omdat het zo’n te gekke stad is. Ik werd uitgenodigd voor drankjes & bites bij Opera Samfaina, en dat is hoe ik betoverd raakte door deze zaak.
opera samfaina
opera samfaina
Het ziet er misschien uit als een grote poppenkast, maar ik kan je vertellen dat het eten daar dus écht heel lekker is. Catalaanse sterrenchefs hebben meegeholpen het menu samen te stellen, en dat is te proeven. Ook de wijnen en cava’s smaken er perfect en zijn allemaal lokaal. Je kunt ervoor kiezen om ‘gewoon aan de bar’ – een drankje te drinken, of om jezelf te laten meenemen in een ware food en drink experience in een speciale ruimte, rondom een ronde tafel.
 opera samfaina

Barren die veranderen van kleur

De zaak is opgedeeld in verschillende ruimtes met allemaal een eigen thema. Zo lijkt het in een ruimte of je onder water bent, en in de volgende ruimte alsof je in een soort van slagerij staat met allemaal rookworsten om je heen. Ik kan het bijna niet uitleggen, je moet echt de foto’s zien om er een beeld bij te krijgen. Wanneer je een drankje bestelt, kan het zomaar zo zijn dat de bar waar je aan staat van kleur verandert, of dat de bekende Spaanse ‘poepende man’ ineens achter je begint te bewegen.

opera samfaina

opera samfaina

A new gastronomic entertainment concept noemt Opera Samfaina zichzelf, en dat is een bijzonder goede omschrijving. Ga erheen en ervaar het zelf, je gaat er geen spijt van krijgen.

Hoewel Opera Samfaina aan de Rambla ligt, is het even zoeken; de zaak is namelijk een soort van ‘verscholen’ onder de grond. Check het kaartje op hun website, dan vind je het zo =)

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: