Crunchy chia – pindakaas koekjes

1
pindakaas koekjes

Vanmorgen was ik vroeg wakker. Gewoon uit mezelf klaarwakker en geen zin om langer in bed te blijven liggen. Ik dook mijn keukenkastjes in om alvast een lekker ontbijtje te bedenken en zag ik dat ik bijna alle ingrediënten in huis had om de chia cookies van Rens Kroes te maken =D In het originele recept wordt er gebruik gemaakt van amandelpasta, maar ik heb gekozen voor pindakaas. Net zo lekker! En pindakaas koekjes blijven de bom. Het havermeel heb ik zelf gemaakt door havermout fijn te maken in een kleine keukenmachine.

Het leuke aan dit recept is dat je lekker kunt gaan combineren met je favoriete notenpasta’s en meel. De volgende keer ga ik deze koekjes maken met amandelpasta en kokosmeel!

Dit heb je nodig

2 mengkommen | bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Voor 10 – 14 koekjes

1 eetlepel chiazaad

80 gr havermeel, of ander meel naar wens

100 gr kokosbloesemsuiker

1 theelepel zuiveringszout (baking soda)

1 eetlepel citroensap

250 gr pindakaas (amandel- of gemengde notenpasta kan ook)

pindakaas koekjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 C.

Week het chiazaad in drie eetlepels water voor 15 minuten. Meng ondertussen het meel, de suiker en het zuiveringszout in een kom.

Zodra het water is opgenomen, voeg het chiazaad samen met het citroensap bij de pindakaas in een aparte kom. Roer goed door en meng dan met de overige ingrediënten. Kneed het mengsel met de handen tot een bal. Pluk er met je vingers een stuk deeg af, rol er tussen je handpalmen een bal van en druk deze dan plat op de bakplaat. Herhaal dit tot het deeg op is en zet de bakplaat 10 minuten in de oven.

Je kunt de koekjes zo groot maken als je zelf wilt en zo meer of minder maken. Ik haalde zo’n 14 koekjes uit dit deeg.

Laat de koekjes afkoelen en geniet!

Over de auteur

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Da Gabriele in Harderwijk

Een aantal weken geleden vielen we met een groepje vrienden om 22.00 uur restaurant Da Gabriele in Harderwijk binnen. We hadden gepaintballed en wilden nog ...