TIP | Brigadeiros van BBiche

0
brigadeiros

Laatst kreeg ik een mailtje van Bibiche waarin ze me enthousiast vertelde over haar zelfgemaakte snoepjes; brigadeiros. Of ik misschien wat wilde proberen. Zelfgemaakte snoepjes in een zelfgemaakt doos, natuurlijk wil ik dat proberen!

20141009_092517

Ik kreeg een klein schattig doosje met een strik eromheen, en daarin 4 ‘bite sized’ snoepjes.

Brigadeiros zijn oorspronkelijk smeuïge, hapklare chocoladeballetjes met als basis gecondenseerde melk en cacao-poeder. Het is ontstaan in Brazilië in de jaren ’40. In die tijd was import van veel producten lastig. Om op feestjes toch iets lekkers op tafel te zetten, werd de Brigadeiro bedacht. Sindsdien zijn ze onmisbaar als lekkernij op verjaardagen en feestjes.

Ondanks dat de Brigadeiro het meest origineel gegeten wordt zijn er ondertussen veel heerlijke varianten ontstaan waaronder met Oreo, fruit, nootjes en zelfs zonder chocola; de Beijinhos. Één keer proeven, en deze Braziliaanse snoepjes worden een begeerte!

20141009_092700

Met die laatste zin is niets teveel gezegd: ik kon het niet bij één snoepje laten. De buitenkant heeft een stevige bite en van binnen zijn de snoepjes heerlijk zacht, romig en vol van smaak. Ik vind brigedeiros supergeschikt om als cadeautje voor iemand mee te nemen, maar wat misschien nog wel leuker is, is dat je ze bijvoorbeeld voor een babyshower of verjaardagsfeest kan laten maken.

20141009_092722

Ziggy is ook fan 😉

Bestellen? Dat kan via de website van Bbiche. Extra leuk: de snoepjes kunnen naar wens gemaakt worden. Staat jouw lievelingssmaak er niet bij? Stuur Bibiche een mailtje en ze maakt het voor je!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: