Roomservice @ Olof’s

0
roomservice @ olof's

Stel je voor: je bent een hotel waar een sterrenrestaurant bij hoort, je beschikt over een prachtig mooie conferentieruimte en je gaat – wegens een verbouwing – 3,5 maand dicht. Dan kan je A. gewoon dichtgaan, of B. doen wat NH doet: een pop-up restaurant openen. Daar worden niet alleen zij, maar ook wij heel blij van. Dat verzeker ik je 😉

roomservice @ olof's

Op 17 januari opende Roomservice @ Olof’s haar deuren, om ze op 30 april aanstaande alweer te sluiten. De naam is niet zomaar gekozen: het restaurant is compleet ingericht met meubels uit de kamers en het restaurant van het hotel aan de overkant. Olof’s verwijst naar de naam van de Sint Olofskapel; de oudste kapel – en tevens conferentieruimte van het NH hotel – van Amsterdam.

Met het hotel sluit ook restaurant Vermeer* enige tijd zijn deuren, maar chef Chris Naylor gaat absoluut niet stilzitten. In plaats van een paar maanden op een tropisch eiland te bivakkeren, kiest hij ervoor om zijn signature dishes te serveren aan de gasten van Roomservice @ Olof’s. Naylor heeft een bepaalde stijl van koken die me bijzonder goed aanspreekt: bij hem hebben groenten de hoofdrol, en kunnen vlees en vis als bijgerecht besteld worden. Flexitarian wordt het ook wel genoemd, maar ik noem het gewoon verschrikkelijk lekker. Chris is een ster in het combineren van smaken en texturen, en ik vond het dan ook een waar feestje dat ik zijn creaties mocht proeven.

roomservice @ olof's

Waar ik ook bijzonder blij van werd is de Vermuteria boven in de zaak: een bar die zich compleet richt op mijn nieuwe favoriete drankje vermouth. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Martini ken je vast wel, dat is een soort vermouth. Bij deze bar worden andere merken geschonken, in verschillende prijsklassen. Tip: probeer de signature vermouth met Amsterdams Spuitwater en een schijfje sinaasappel eens. Te gek! Vleesliefhebbers kunnen overigens ook hun hart ophalen: op de bovenverdieping bevindt zich een Brand & Levie charcuterie bar die de meest heerlijke worsten en andere tapas serveert. Nog een paar stappen verder kom je de Fever Tree pop-up bar King Charles tegen waar ze cocktails serveren.

Buiten het feit dat je bijzonder lekker kunt eten, drinken of gewoon chillen om te borrelen, is de locatie van Roomservice @ Olof’s al een bezoek waard. Het is ZO mooi! Een hoog plafond, een soort vide die uitkijkt op de gedekte tafels beneden, prachtige klassieke zuilen, gigantische raampartijen met glas in lood…Vergeet – onder het genot van je hapje & drankje – ook zeker niet je ogen de kost te geven!

roomservice @ olof's

Oh, en wees er natuurlijk snel bij, want de website van de pop-up is alweer aan het aftellen naar de laatste dag dat ze open zijn. Dat is overigens ook de dag dat het hotel en restaurant Vermeer* weer vernieuwd en back in the game zijn, dus dat is dan weer goed nieuws =)

roomservice @ olof's
Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: