HOW TO | Zelf pasta maken

0

Heb jij wel eens zelf pasta gemaakt? Ik had het nooit eerder gedaan, omdat ik dacht dat het heel lastig zou zijn. Restaurant 5&33 in Amsterdam liet mij echter het tegenovergestelde zien tijdens een super leuke pasta workshop! Het deeg voor de pasta is zo gemaakt, waardoor je kunt genieten van je homemade pasta. I love it!

IMG_2004

Vorig jaar zomer heb ik een roadtrip gemaakt door Zuid-Italië en Sicilië. Ik was al verliefd op Italië, maar nadat ik deze trip had gemaakt was ik helemaal verkocht. Wie wel eens in Bari geweest is, kan met mij meepraten over de vele vrouwen die in kleine straatjes buiten zitten en met de hand zelf pasta’s aan het maken zijn. Dat beeld vergeet ik echt nooit meer!

De pasta workshop kwam dan ook als een geschenk, en ik wil mijn ervaring graag met jullie delen.

IMG_4310_20160121085757940

Dit heb je nodig:

Werkblad | plank | kom | deegroller | bord

Ingrediënten:

2 kopjes bloem | 3 eieren | 1/2 theelepel zout | 1/2 theelepel olijfolie extra vierge

Zo maak je het:

Maak en bergje van de bloem in kom en maak een diep kuiltje in het midden.

Breed de eieren in het kuiltje. Voeg het zout en olijfolie toe in het midden en meng het voorzichtig met een vork. Voeg stukje bij beetje de bloem vanaf de zijkant toe. Langzaamaan krijgt het deeg dan vorm.

Kneed het deeg totdat het één geheel is. Mocht het deeg te droog zijn, voeg dan wat water toe. Is het juist te nat, dan voeg je wat bloem toe.

Kneed het deeg ca. 8 a 10 minuten totdat het egaal en elastisch is. Dek het deeg af met plastic en laat het 15 a 20 rusten. Het deeg kan 24 uur bewaard worden in de koelkast, maar laat het op kamertemperatuur komen alvorens het te gebruiken.

IMG_4302

Verdeel de pasta in vier gelijke delen. Laat elk deel waar je niet mee werkt, bedekt. Voeg wat bloem aan het deeg toe maar ook aan de deegroller, het werkblad en de handen, tegen het plakken van het deeg.

Wanneer je een pasta machine gebruikt: plet één deel tussen je handen of met een deegroller totdat je een dikke, ovale schijf krijgt. Bestuif dezeschijf, de roller en de handen met extra bloem. Bestuif een bord/plank om de uitgerolde pasta op te bewaren.

Zet de roller van de pasta machine op de grootste stand, pers het deeg meerdere malen door de machine totdat het egaal is. Vouw het deeg op tot 1/3e en pers het weer enkele keren door de machine totdat het egaal is. Pas vervolgens de stand van de machine enkele keren aan zodat het deeg steeds dunnen wordt.

Wanneer je de pasta met de hand maakt: plet een stuk deeg met de hand tot een dikke ovale schijf. Bestuif een bord/plank met bloem om de uitgerolde pasta op te bewaren. Plaats de schijf op een werkblad, nadat het door bloem bestoven is en voeg nog wat bloem toe aan het deeg. Rol het deeg uit met de deegroller, werk van het midden naar buiten waarbij je het deeg constant optilt zodat het niet blijft plakken. Rol vervolgens het deeg op en snij in dunnen plakjes. Deze vorm van pasta heet ook wel pappardelle.

Kook de homemade pasta en voeg vervolgens je favoriete pasta saus toe.

Buon appetito!

 
Over de auteur

Redactie - Robyn

Uit eten gaan, reizen of een combinatie ervan: dat zijn de dingen die Robyn het liefste doet! Ze houdt zich bezig met de marketing achter Goodfoodlove, bezoekt events en brengt daar smakelijk verslag van uit.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: