’t Amsterdammertje & Exclusief (en betaalbaar!) dineren tijdens de restaurantweek

0
't amsterdammertje
Denk je eens in: je dineert heerlijk bij een goed restaurant, geniet van het eten, de drankjes en de ambiance, en wanneer je de rekening krijgt kijk je tevreden naar het bedrag: dat is alles behalve schrikken. Alle waar naar zijn geld, daar ben ik het helemaal mee eens, maar tijdens de Restaurant Week krijg je wel heel veel waar voor je geld.

 

Eten bij een sterrenzaak vind ik een van de leukere dingen des levens. Het is niet zomaar een hapje eten, maar je bent echt een avond uit. Daarnaast staat er een team aan kunstenaars in de keuken die me altijd weten te verrassen met smakelijke en prachtig uitziende creaties. Bij een luxe- of sterrenzaak betaal je meer dan bij een eetcafé, dat is niet zo gek. Daarbij is het natuurlijk ook de reden dat het niet voor iedereen weggelegd is, maar daar heb ik een hele leuke tip voor =)
restaurantweek
Elk jaar organiseert Dining City de Restaurant Week: een week (oké, 10 dagen eigenlijk) waarin je voor een gereduceerd tarief kan genieten van gerechten bij de betere restaurants. Bij 5oo Nederlandse topzaken lunch je voor €22,50 en dineer je voor €27,50. Bij 1 of 2 Michelinsterren geldt een supplement van resp. €12,50 en €25,-. Ik maak al een aantal jaar met veel plezier gebruik van deze aanbiedingen. Het leuke is dat de week dit jaar sterk improved is: er doen geen 1000 zaken meer mee maar slechts 500, en dat zijn alleen degenen die na eerdere edities positief beoordeeld zijn.

 

Om te vieren dat de vernieuwde Restaurant Week bijna van start gaat, nodigde restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht me uit voor een diner. Samen met vriendin Selina stapte ik er op een vrijdagavond binnen om het menu te proeven dat tijdens de restaurantweek geserveerd gaat worden. Al vanaf het eerste moment voelden we ons helemaal thuis: het personeel is super vriendelijk (en alles behalve stijf), de zaak is mooi ingericht en we kregen een fijn plekje toegewezen. Toen het aperitief van het huis geserveerd werd kon het feest helemaal beginnen.
Eigenaar André kwam ons persoonlijk begroeten en vertelde direct dat hij zich niet ging houden aan 3-gangen, en dat we vooral lekker achterover moesten leunen en genieten van wat er allemaal geserveerd werd. Dat is ongeveer het beste wat je tegen ons kan zeggen als we in zo’n goed restaurant zitten 😉 Het culinaire feest begon met 4 prachtige amuses, waaronder een ‘gevuld eitje’, pastechi, een saté kambing (van geit) geserveerd op een mini grill en een te leuke kleine pizza geserveerd in een doosje. Niet alleen het eten is top: de manier van serveren is minstens zo bijzonder.
Het voorgerecht was een mega lekkere tonijntartaar, gevolgd door een misschien nóg lekkerdere bouillabaisse. Deze twee gerechten behoren tot mijn favorieten dus ik was helemaal in mijn nopjes. Voor Selina was het de eerste keer dat ze in een sterrenzaak at, en ik heb de hele avond alleen maar “Mmmmmm wat is dit lekker!” gehoord. Zo leuk! Als tussengerecht kregen we schol geserveerd. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat ze niet met de meest lastige of gekke ingrediënten werken, maar dat ze juist ‘normale’ producten (van hoge kwaliteit uiteraard) heel lekker en bijzonder bereiden.
Tijd voor het hoofdgerecht: magret de canard die ik in tijden niet zo lekker en mals gegeten heb. Sterker nog, dis was het meest sappige stukje eendenborst dat ik ooit at. Onze buikjes waren al behoorlijk gevuld, maar ’t Amsterdammertje zou ’t Amsterdammertje niet zijn als ze niet nog een verassing in petto hadden. Niet direct door naar het dessert dus, maar eerst nog een dessert amuse. Daarna kregen we een prachtige eclair geserveerd die we ons goed lieten smaken. Om de avond in stijl af te sluiten namen we koffie met friandises en kletsten we nog wat na met André. Met een voldaan gevoel – en met een mooi blikje olijfolie van ’t Amsterdammertje – liepen we terug naar de auto. Wat een heerlijke avond!
De DiningCity Restaurant Week vindt dit jaar plaats van 29 september t/m 9 oktober. Reserveren kan nu via hun website. Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende restaurants.
De website van ’t Amsterdammertje bezoek je hier.

 

Gelegenheid: fine dining, zakelijk, romantisch, avond uit
Outfit
rino en pelle
Hoewel je helemaal niet super chique gekleed hoeft wanneer je in een sterrenzaak gaat eten, vind ik het altijd leuk om er wel een beetje chique uit te zien. Ik koos voor een suède-look jurkje van Rino en Pelle (via Expresswear) en droeg mijn zwarte sandalen met hak (Manfield) eronder.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: