Zomerse smoothie met sojayoghurt en wilde perzik

0
smoothie met sojayoghurt

Heb je het inmiddels door, dat ik gek ben op smoothies? Dit is niet de eerste keer dat ik een smoothierecept met jullie deel, maar ook zeker niet de laatste. Het is ook gewoon zo lekker! En makkelijk, en het kan ook nog eens een uitkomst bieden voor mensen die niet graag ontbijten en toch voldoende voedingsstoffen binnen willen krijgen.

Het gebeurt regelmatig dat ik toffe nieuwe producten opgestuurd krijg: dingen die ik misschien niet heel snel zelf zou kopen, maar die dan wel heel goed in de smaak vallen. Zo kreeg ik van Alpro hun nieuwste sojayoghurt waar havermout doorheen zit, en dit leek me perfect geschikt voor een smoothie. Vlak ervoor had ik een bak wilde perziken gekocht: de Lidl heeft deze altijd en ik vind ze mega lekker.

smoothie met sojayoghurt

Je kunt variëren met wat voor vloeistof je gebruikt voor smoothies. Water kan natuurlijk, maar ik vind het een beetje flauw. Verse jus d’orange kan ook heel erg lekker zijn, afhankelijk van wat je erbij doet – met dadels en pindakaas zoals in een zoete smoothie is het bijvoorbeeld geen combi. Wat ik over het algemeen het aller lekkerste vind, is kokoswater. Nu is niet elk kokoswater even lekker, maar mijn nieuwste ontdekking op dat gebied dus wel: INVO coconut water is mijn nieuwe, absolute favoriet. Check hun leuke website voor meer info & mooie plaatjes.

Ingrediënten

Voor 2 flinke bekers

1 banaan
2 wilde perziken
Handje bevroren busvruchtenmix
1/4 avocado (kan uit diepvries)
3 knijpjes Alpro Mild & Creamy (of een andere soort yoghurt naar keuze)
300 ml kokoswater

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in de blender (verwijder natuurlijk wel de pit uit de perziken) en draai minimaal een minuut tot je een lekkere, romige smoothie hebt. Je kunt kiezen of je verse avocado en fruit gebruikt, of dat je het uit de diepvries pakt. Ik vind ingevroren bosvruchtenmix extra lekker, omdat de smoothie dan meteen lekker koud is. Enjoy!

smoothie met sojayoghurt

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: