HOTSPOT | Restaurant Herengracht in Amsterdam

2
herengracht
Dankzij mijn goede vriend Erik heb ik de afgelopen maanden de klassieke Franse keuken een stuk beter leren kennen. Waar ik vroeger een bord zonder opmaak maar saai vond,  en geen idee had dat er basisrecepten bestaan voor bijna alle gerechten die we kennen, kan ik nu de eenvoud en kwaliteit heel erg waarderen. Een goede steak tartare bijvoorbeeld,  heeft helemaal geen opsmuk nodig. Juist niet! En dat geldt (naar mijn mening) voor veel meer gerechten, klassiek of niet.

20140722_194645

Bij restaurant Herengracht (aan de, hoe kan het ook anders, Amsterdamse Herengracht) hebben ze dit maar al te goed begrepen. De kaart is onderverdeeld in voor- hoofd- nagerechten en klassiekers, waar uiteraard ook de steaktartare op voorkomt. Samen met mijn moeder mocht ik proeven wat het restaurant voor lekkers te bieden heeft.

20140722_193648

Er werd ons een mooi plekje toegewezen op het krappe maar gezellige terras voor de deur. De avond begon voor ons met een virgin mojito. We moesten er even op wachten maar hij smaakte super lekker. Een blonde meid hielp ons vriendelijk en wist ons later ook goed te adviseren over de wijn. Qua eten kozen ervoor om allebei andere gerechten te nemen zodat we meer konden proeven (doe ik altijd, vrienden worden wel eens gek van me met uit eten gaan 😉 ).

20140722_194705

We begonnen met een half dozijn oesters en een terrine van gerookte heilbot met mascarpone, limoen en dragon en salade van rode biet. Dit is nou precies zo’n gerecht waar ik het eerder over had: what you see is what you get, geen onnidige poespas maar vooral hele lekkere smaken. De dragon was heel subtiel aanwezig en de mascarpone maakte het geheel lekker romig,  maar niet te machtig gelukkig. Heerlijk voorgerechtje! De oesters waren ook op voordat we er erg in hadden, daar hadden we er nog wel 6 van gelust.

20140722_202236
20140722_202247

Omdat ik graag verschillende soorten gerechten wilde proberen (vis, vlees en vega) kozen we bij het hoofdgerecht voor twee bereidingen van lam en de klassieke truffelravioli. Laats genoemde is huisgemaakt en dat was absoluut te proeven. Extra pluspunt: de portie was voor mij perfect, niet zo veel dat je uit elkaar knalt maar precies genoeg. Het lam smaakte heerlijk, was mals en naar mijn smaak super gebakken (nog lekker rosé).

20140722_210509
20140722_210513

Als je een grote eter bent raad ik je aan om een voor- en hoofdgerecht te nemen. Maar dat is hier absoluut geen straf. Vergeet ook zeker de dessertkaart niet: wij sloten af met een crème brûlée en pure chocolade ganache met parfait van sinaaasappel om je vingers bij af te likken.

20140722_191122

Je vindt restaurant Herengracht aan de Herengracht 435 in Amsterdam. Neem ook zeker eens een kijkje in de sfeervolle binnentuin!

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Foodie goodies | Cadeautjes inspiratie

Kerst is weer voorbij gevlogen, en wat was het gezellig! We hebben heerlijk gegeten, gedronken, gelachen en heel veel cadeaus uitgepakt. Wat zijn we ongelofelijk ...