Smaak van de week #4 | #workmode & feest!

0

Goedemorgen allemaal! Vind je het vervelend dat het weekend voorbij is, of begin je de week altijd met goede moed? Mijn week begint tegenwoordig heerlijk, op mijn eigen werkplek. De afgelopen week was verder ook weer een feestje, kijk je mee?

IMG_0239

Maandag begon helemaal zen met een heerlijke yogales bij #workmode. Ik moest er vroeg voor uit m’n bedje, want de les begon al om 8.30 uur. Daarna lekker aan het werk op mijn nieuwe kantoor! Het is echt zo’n fijne plek, alles ziet er mooi uit en er zitten hele leuke meiden die allemaal online iets doen. Er hangt een goede vibe en iedereen is lekker druk. Voor mij geldt: zien werken doet werken, dus ik ben hier hartstikke productief.

smaak van de week  Omdat ik te laat was om ontbijt te maken thuis, haalde ik yoghurt met vers fruit en homemade granola bij de Laatste Kruimel. Een super schattig zaakje met alleen maar lekkere dingen. Heel gevaarlijk dat dit om de hoek zit 😉

IMG_0240
Ook op de lunch was ik niet voorbereid, dus die haalde ik bij een Italiaans zaakje. Deze ciabatta met mozzarella en groenten smaakte top.

IMG_0241
Op de Nieuwmarkt nam ik lekker wat groenten mee waar ik thuis dit gerecht met Thaise biefstukreepjes van maakte. ZO lekker! Het receptje verschijnt snel =)

IMG_0262
Dit is toch wel zo handig! Normaal loop ik altijd te klooien met plastic zakjes waar ik tijden het koken mijn afval ingooi. Van Rosti Mepal kreeg ik dit coole afvalemmertje, die speciaal gemaakt is voor op het aanrecht. Hij is klein, staat niet in de weg en hij heeft nog een vrolijk kleurtje ook. Hoe blij kan je zijn met een afvalbakje haha. Nou, ik ben er echt heel blij mee!

IMG_0242
Kijk nou hoe heerlijk ze ligt te slapen… Kan er gewoon jaloers op worden

IMG_0243
Dinsdag had Tig al lekker gekookt toen ik thuiskwam van werk. Groenten uit de oven, een frisse salade met paprika, tomaat, komkommer en feta en een biefstukje, die ik niet opat omdat ik er teveel op moest kauwen (ik hou niet van kauw vlees). Lekker maaltje hoor!

IMG_0244
Woensdag ging mijn Boho Tiffin weer mee naar kantoor. Bovenin mijn lunch, en onderin een smoothiebowl als ontbijtje. Wat is het toch een handig ding

IMG_0245 Zonder Crocky geen feestje! Op het werk trakteren we altijd als er iemand jarig is. Doen jullie dat ook?

IMG_0263
Jel was nu écht jarig (we hadden het vrijdag al gevierd) en op je verjaardag ga je natuurlijk niet thuis eten. We gingen naar Bistro Lelystad, waar we dit heerlijke sharing voorgerecht geserveerd kregen.

IMG_0246
De desserts zijn zó lekker bij de Bistro! Het Bastogneijs is zelfgemaakt en de kaneelparfait ook. We hebben beiden gedeeld want we konden niet kiezen welke lekkerder was 😉

IMG_0247
Van Nakd kreeg ik deze lekkere repen opgestuurd. Ik was al fan van de ‘normale’ versie, maar ze zijn er nu ook crunchy! Mmmm…

IMG_0250
Sugo had me uitgenodigd om hun pizza’s te komen proeven. Samen met Nick onderwierpen we de pizza’s aan een test en… Geslaagd! De bodems zijn Rome stijl: dun, krokant en met heel weinig gist. Er is mega veel keuze in beleg. Wij lieten ons verrassen en vonden ze allemaal lekker, maar de gekarakteriseerde rode ui en aardappel truffel waren favoriet.

IMG_0251
Dit komt dus binnenkort op de Ferdinand Bolstraat. Hoe leuk is deze naam?!

IMG_0264
Nadat ik een tijd in de Applestore gezeten had (rammelende laptop) schoof mam aan en gingen we een lekker wijntje drinken en een flammkuche eten bij Players. Het interieur is wat aangepast en het is nu heel sfeervol, met een soort boekenkasten tegen de muur, een open haard, hele toffe gekleurde fluwelen stoelen en kaarsjes op tafel. Je kan hier super lekker eten, maar voor even een drankje (met of zonder hapje erbij) tussendoor is het ook echt een fijne plek.

IMG_0249
Deze leuke roze gympies bestelde ik bij Supertrash. Ik combineerde ze met een basic zwarte broek, een shirt met zilveren tekst (zitten ook zilveren details op de hakken van de gym, vind ik leuk) en een bomberjackje van de Sting. En uiteraard mijn matte roze lipstick om het af te maken =)

IMG_0252
Mam en ik hadden zin in Surinaams dus we gingen naar Kam Yin, een begrip in Amsterdam. Het zit op de Warmoesstraat, is altijd retedruk en je eet hier voor nog geen €10,-. Ik koos voor gado gado. Helemaal niet slecht, maar ik denk dat de kok z’n dag even niet had want ik heb hier echt veel lekkerder gegeten. Zo’n gemberbiertje smaakt overigens altijd 😉

IMG_0253
Vrijdag werd ik verblijd met dit lekkere Tex-Mex pakketje van Santa Maria. Van de week maar even wat mee maken =)

IMG_0254
’s Avonds maakte ik deze heerlijke groentelasagne met zoete aardappel en aubergine, naar recept van Mind Your Feed. Echt super lekker!

IMG_0255
Ik heb zo’n heerlijke smoothie ontdekt! Met banaan, cashewnoten, spinazie, havermout, agavesiroop, wat kokosschaafsel en kokoswater. Super lekker & gezond begin van de dag.

IMG_0256
Zaterdagmiddag moesten we even in het centrum zijn en gingen we lekker lunchen bij de Eetalage. Ik nam deze salade met vis en Tig had een clubsandwich.

IMG_0257
We gingen met de trein naar Amsterdam, liepen een rondje in de Pijp en kwamen toen wijnbar Barrique tegen. Wat een leuke ontdekking! De barman/sommelier wist alles te vertellen over zijn wijnen en schonk ons bijzonder lekkere glazen in. We zagen ook wat foto’s van het eten, en gaan er zeker nog eens terug. Het zag er heerlijk uit! En de wijnen zijn en het is ook nog eens een hele leuke zaak.

IMG_0258
Lekker een hapje eten bij Venster 33. Deze tonijncarpaccio had een Oosters tintje en was heel erg lekker.

IMG_0259
Jaaaaaa partytime! Ik vierde mijn graduate/twenty-8 feest bij Taproom in Amsterdam. Er waren vrienden, familie, eten, drinken, polaroidcamera’s en toffe cadeau’s. Wat een top avond!

IMG_0265
Zondag sliepen we lekker uit – dat was ook wel nodig na het feest. Ziggy kwam me wakker maken met een knuffel, heerlijk.

IMG_0260
Na een kinderverjaardag gingen we bij mijn schoonouders langs, waar ik dit lekkere broodje met homemade zalmsalade at. Was erg lekker, ik zal eens achter het recept aan gaan 😉

IMG_0261

We sloten de zondag af met een film op Netflix (The Frozen Ground, aanrader). Katten op schoot, dekentje erbij en deze heerlijke geurkaas van Marie Stella Maris, één van mijn verjaardagscadeautjes. Was weer een fijn weekend!
Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: