Smaak van de week #37 | Pasta & party

0
foodblog

Vorige week hebben jullie Smaak van de Week even moeten missen, omdat ik die week ervoor in Ecuador was. Daar komt, in plaats van een weekverslag, uiteraard een mooi uitgebreid reisverslag van =) Afgelopen week ging weer mega vlot voorbij, wat wen je toch weer snel wanneer je weer terug bent in ‘het gewone leven’.

bengaalse kat

Maandag was vooral een dag van bijkomen van een reis van 18 uur en een kleine jetlag. Ik sliep lekker uit (met Marley en haar knuffelaapje erbij) en was de rest van de dag vooral bezig met mails beantwoorden en foto’s uitzoeken.

’s Avonds maakte ik heerlijke homemade spaghetti bolognese. Zelfs Tig, die eigenlijk niet van dit gerecht houdt, vond het heerlijk. Yes, het recept komt eraan!

smeg waterkoker

Van Smeg kreeg ik deze super mooie, snoeperig roze waterkoker die nu prachtig op mijn aanrecht staat te pronken.

Woensdag publiceerde ik een artikel over donor zijn. Heel fijn om alle positieve reacties te lezen op Facebook. Ik hoop dat ik mensen aan het denken heb gezet =)

Woensdag was zo leuk! Samen met deze 4 bloggers (v.l.n.r:  Mariska, Julia, Arjan, Daphne) mag ik me nu officieel Horecava Ambassadeur noemen. Mijn lezers uit het horecavak kennen het ongetwijfeld: het is dé beurs voor alles en iedereen die met horeca te maken heeft, en wordt elk jaar in de RAI in Amsterdam georganiseerd. De volgende editie in januari is een hele speciale omdat het de 60ste editie is (en omdat wij de ambassadeurs zijn natuurlijk 😉 ). De komende maanden ga ik een aantal artikelen plaatsen die te maken hebben met een onderwerp dat met de Horecava te maken heeft. Alles staat nog open en ideeën zijn natuurlijk altijd welkom. Als jullie het leuk vinden kan je eens een kijkje nemen op de website en in een reactie aangeven wat jou leuk lijkt om te lezen. Iets over een tof product bijvoorbeeld, een leuke chef,  nieuw concept of misschien iets heel anders? Suggesties zijn altijd welkom!

In het supercoole Hoxton hotel kwamen we, samen met de mensen achter de Horecava en Dorit van Bloggers Network, bij elkaar om elkaar te ontmoeten en te praten over onze passie eten&drinken en de horeca die daar een grote rol in speelt. Marten van Bottle Business gaf ons een leuke en leerzame gin&tonic workshop en de chefs van het hotel serveerden er smakelijke hapjes bij die perfect aansloten bij de G&T’s. Een perfect voorproefje van een hele leuke samenwerking!

Donderdag organiseerde het nieuwe Gin neo bistro & wine een perslunch ter ere van hun opening twee weken geleden. Het was the bomb! De review staat al klaar dus die kunnen jullie deze week verwachten. En geloof me, die wil je lezen =D

later aan ut water

Papa was jarig en omdat hij het nooit echt wil vieren gaan we meestal lekker een hapje eten. Hij wilde graag naar Later aan ’t water in Badhoevedorp, waar we vandaan komen. Ik koos vooraf voor slakken en daar zit wel een grappig verhaal aan vast. Vroeger gingen we vaak op zondag ergens eten en het gebeurde regelmatig dat we dat bij Amore Mio deden, een restaurant dat op de dijk zat. Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest en wilde weten wat anderen op hun bord hadden liggen en dat moest dan uiteraard ook geproefd worden. Zo ook met slakken, die mijn ouders daar regelmatig bestelden. Ik was een jaar of 6 (misschien nog wel jonger), proefde een slak en vond het heerlijk. De volgende keer bestelde ik ze zelf tot grote verbijstering van de ober. Je raad het misschien al: het restaurant van toen heet tegenwoordig Later aan ’t water en zo gebeurde het dus dat ik, dik twintig jaar na dato, daar opnieuw van slakken zat te smullen.

Het is weer vrijdag, mijn personal training dag! Mario en ik doken de dojo in voor een pittige bokstraining, zo leuk! Ik maakte er een filmpje van dat je op mijn Youtubekanaal kunt bekijken.  Als je er toch bent, abonneer je dan meteen even 😉

We moesten op tijd richting Amsterdam dus we besloten even snel een hapje te eten bij de Houtrib. Ik liet chef Michael een lekker pastagerechtje bedenken en toen kwam hij met dit aan. Kijk dan hoe lekker! Linguine met knapperige groenten (onder andere courgette, groene asperges en radijs), een schuim van langoustine (toch Mike?), op de huid gebakken zeebaars en een paar gamba’s met een perfecte bite. En dat voor €13,50. Hoe dan?! Ik had echt binnen no-time mijn bord leeg haha. Tip: als je net als wij vroeg bent, of het is niet heel druk, vraag dan gerust of de chef iets lekkers voor je bedenkt. Is altijd een feestje =D

Jaaaa party!! Tijdens ADE kan je natuurlijk ab-so-luut niet op de bank blijven zitten dus we gingen met onze voetjes van de vloer bij Red Bull Playrooms. Mijn oude werkgever weet altijd de meest fantastische feesten neer te zetten en ook dit keer was het weer meer dan geslaagd.

Toen ik zaterdagochtend mijn ontbijtsmoothie maakte (ja ik ben echt verslaafd) zag ik dat mijn maple syrup naar mijn vriendin Nicky (van de foto hierboven) is vernoemd. En dat ze er de mooie bijnaam ‘easy rider’ bij heeft gekregen 😉

Na een hele zaterdag bikkelen voor een deadline kwam Nickje ’s avonds gezellig langs. De mannen keken een film en wij besloten onze nagels te gaan lakken. Ik bleek ongeveer 60 potjes te bezitten dus we bedachten dat het leuk was om één tint te kiezen en dan alle nagels een ander kleurtje te geven. Nick loopt met 10 tinten blauw en op mijn nagels pronken roze & rood. Ik voel een nieuwe trend aan komen! 😉

Ziet er gezellig uit toch? De mango hield ik voor de gelegenheid even vast omdat het me zo’n lekker zomers gevoel geeft. Iets dat je niet bepaald krijgt wanneer je naar buiten kijkt…

Nu we het toch over zomer hebben: wij hebben onze zomervakantie nog niet gehad en zijn nu aan het rondkijken waar we heen willen. De keuze valt naar alle waarschijnlijkheid op Bali, dus tips van jullie kant zijn absoluut welkom! Laat in een reactie hier onder achter wat je ons aanraadt. Mijn dank is groot! En ik reageer natuurlijk op iedereen  =)

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: