Smaak van de week #44 | De laatste van het jaar!

2
foodblog

Waar de vorige twee edities waren omgetoverd tot Smaak van Bali, is het nu weer tijd voor een ‘normale’ Smaak van de Week. Nouja, normaal… Met 3 dagen Bali en 2 dagen kerst was deze week ook weer een beetje vreemd. Daarbij is dit ook nog eens de laatste Smaak van de Week van dit jaar! Natuurlijk gaan jullie het in 2016 ook weer terug zien, want het is inmiddels de populairste rubriek van Goodfoodlove =D

IMG_5956

Maandag gingen we vroeg op om om 9 uur bij de Homemoon guesthouse te zijn waar we een kookworkshop gingen volgen. We leerden onder anderen hoe je op z’n Balinees viscurry, sambal en groenten maakt. Zo leuk om dit heerlijke eten nu ook zelf te kunnen bereiden! Ik ga hier binnenkort nog een apart artikel over schrijven, maar hierbij vast een foto van een klein gedeelte van de ingrediënten van de viscurry.

IMG_5958 IMG_5959

Na onze smaakvolle ochtend begon het keihard te regenen. Onze ‘buiten’ plannen vielen in het water dus we besloten een massage te nemen. Bij Sinar kwamen we in een oase van rust en liepen we twee uur later (terwijl de zon inmiddels weer scheen) helemaal relaxt naar buiten.

IMG_5957

’s Avonds aten we bij het meest romantische restaurant ooit. Swept Away grenst direct aan de rivier, en we kregen een privé tafel met honderden bloemen, kaarsen en hartjes. Het eten was ook nog eens mega lekker! Echt een aanrader wanneer je een heerlijke avond samen wil beleven.

IMG_5750 IMG_5749

Dinsdag gingen we voor een lekker en healthy ontbijtje naar Clear Café. Zoals je ziet had ik een prima uitzicht 😉 En de prachtige tafels maken elke foto Instagram waardig.

IMG_5757

Lekker aan het zwembad bij Jungle Fish, een hele toffe infinity pool midden in de jungle. Ik ben op Bali helemaal verslaafd geraakt aan Dragon Fruit, dat bij ons in Nederland wit van binnen is, maar daar knalroze!

IMG_5769

De laatste avond aten we weer bij Hujan Locale. Heel leuk dat we ook chefkok en eigenaar Will Meyrick (ook van nog 6 andere zaken) tegenkwamen en dat hij ons de hand kwam schudden omdat het Smaak van Bali had gelezen, waar zijn zaak in voor kwam.

IMG_5744

Woensdagochtend werden we voor het laatst wakker met dit waanzinnige uitzicht. Dit gaan we zó missen…

IMG_5801

Mijn laatste smoothiebowl op Bali. Deze aten we bij Watercress. Heerlijk! Daarna nog even een heel klein beetje zon meegepakt, wat laatste dingen gekocht en richting de luchthaven. Na een reis van zo’n 20 uur kwamen we donderdagochtend, compleet gebroken, aan in Nederland.

IMG_5857

Alle kerstvoorbereidingen waren er – door onze vakantie – natuurlijk bij ingeschoten dus ons huis was helemaal niet kerstproof. Mijn schoonzusje was zo lief geweest om toch wat sfeer in huis te brengen met deze slinger, het schattige boompje en een mooie kerstster. Zoals je ziet kon Ziggy het ook erg waarderen  😉

IMG_5820 IMG_5821

Papa kwam naar ons toe en om kerstavond te vieren gingen we lekker bij de Houtrib eten. Ze serveren er nu ook goede gin & tonics! I like. En het eten was weer erg smakelijk, zoals altijd.

IMG_5796

Ik ben niet van de standaard kerstkaarten. Dus deze bikini die ik tijdens het Sinterklaas dobbelspel had gewonnen was meegegaan naar Bali zodat ik deze foto kon maken. Vond ik wel geinig 😉

IMG_5837

Vrijdag, eerste kerstdag! Dat begin natuurlijk met een kerstontbijtje.

IMG_5954

We gingen naar mijn schoonfamilie waar de bom vol lag met cadeautjes. Mijn schoonzusje had deze tulband gemaakt, mooi he?!

IMG_5955MEGA lekker dessert, deze zuppa Inglese. En guess what? Ik ga het recept met jullie delen!

IMG_5863

Tweede kerstdag hadden we een huis vol en kwamen mam en wat vrienden. Het voorgerecht aten we to share: gerookte zalm met kruidensaus, tonijnsashimi met wasabi mayo, wakame en soja tapioca en heerlijke gambatartaar, waarvan het recept snel online komt.

IMG_5864

Het vlees bereiden laat ik altijd aan Tig over. Ik vond dit wel een heel leuk plaatje, twee mannen in de keuken =)

IMG_5872

Het was vrij laat geworden dus zondag sliepen we lekker uit. Daarna gingen we langs vrienden om vakantiefoto’s over en weer te laten zien, en te proosten met een Limoncello.

IMG_5886

Er is een nieuwe sushitent in Lelystad dus die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. We waren met 7 man dus we bestelden twee grote schalen. Unaniem oordeel: Asami mag blijven! De sushi is hartstikke vers, de smaken zijn verrassend en de kwaliteit is gewoon heel goed voor een all you can eat sushi zaak. Een aanrader dus!

IMG_5745

Dankzijn Bali was mijn Instagram tijdlijn ZO mooi! Ik vond het bijna jammer om bij thuiskomst weer gewone foto’s te plaatsen, haha! Maar blijf me vooral volgen, want ik zal de komende tijd af en toe nog een mooi Bali plaatje online zetten.

 

Naast iPhone & GoPro heb ik veel foto’s gemaakt met de Samsung NX500 camera.

 Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: