De tofste hotspots van Utrecht

1

Ik hou van steden, ik hou van fietsen en dan vooral de combinatie daarvan. Sinds we tijdens onze citytrip in Rome op de fiets de stad verkend hebben ben ik hooked. Je bent snel, ziet alles en kan overal tussendoor. Toen ik werd gevraagd om eind januari een food fiets tour door Utrecht te doen zei ik dan ook meteen ‘ja’. De stad is me niet onbekend – ik heb 7 jaar in Houten gewoon tijdens mijn middelbare schooltijd en kwam toen graag in Utrecht. Toch is er sinds ik weg ben (nu zo’n 9 jaar geleden) gigantisch veel veranderd. Waar ik Utrecht vroeger zou omschrijven als echte studentenstad, zie ik het nu meer als mooie, kleine, gezellige stad met fijne winkels en nog fijnere horecazaken.

le jardin hotel

Tijdens de tour, waar mijn lieve vriendinnetje Selina (die jullie kennen van de Den Bosch vlog) ook bij was, (her)ontdekte ik zowel nieuwe als bekende zaken. Van patatzaak tot wijnbar, hier komen mijn favoriete hotspots van Utrecht!

IMG_6993

Stan & co.

Deze zaak kende ik al voor de tour: ik was er al eens gaan lunchen met Selina. Stan & co. is groot, te gek ingericht, het personeel is aardig en goed gestyled en zowel het eten als de drankjes zijn hier top.

Lefebvre

Uiteraard met stip op 1: een wijnbar! En nog wel een hele leuke ook. Bij Lefebvre geen gedoe, maar gewoon echt lekkere wijnen voor een fatsoenlijke prijs. Je kunt er ook een lekker borrelhapje bij bestellen, en zomers is het goed toeven op het terras met uitzicht op het Neude.

Hutspot

Conceptstore Hutspot zit – na Amsterdam – nu ook in Utrecht. Mooie merken shoppen, een kop koffie of een ontbijtje nuttigen aan de bar of gewoon rondkijken: het kan allemaal in deze toffe winkel.

Yoghurt Barn

In het geval van Yoghurt Barn waren de rollen omgedraaid, en volgde Amsterdam na Utrecht. Je kunt hier terecht voor (je verwacht hem al) de lekkerste yoghurtgerechten. Zie het als een soort healthy Swirls: je kiest jouw favo yoghurt en bepaalt dan welke toppings erop komen. Tip: ze hebben ook een mega lekkere high tea en verzorgen lunch op locatie.

Frietwinkel

Wat begon met de frietfiets is uitgegroeid tot heuze Frietwinkel. In het pand van een voormalig slagerij worden hier de lekkerste verse frieten bereidt. Verwacht ambachtelijk, biologisch en vooral heel erg lekker.

Podium onder de Dom

Deze zaak staat bekend als een van de betere restaurants van Utrecht. “Eenvoudig is al complex genoeg” is het credo, en de menu’s wisselen met het seizoen.

Stach

Jaaaa Stach! Ik hou van deze winkel =D Ze hebben er heerlijke en bijzondere producten, en bij de grotere filialen kan je zitten om wat te eten. In Utrecht vind je er 3.

Le Jardin

Van alle zaken die we tijdens de trendtour bezochten, vond ik het concept van Le Jardin het meest bijzonder. Het is een hotel, restaurant en bloemist in één. Koken met groenten en kruiden is het uitgangspunt, en je zit dan ook letterlijk tussen de mini kasjes met kruiden te eten. De zaak doet Frans aan en de kaart is ontwikkelend volgens het ‘groentenomie’ idee: de kunst van lekker eten en drinken met groenten hoofdingrediënten.

The Colour Kitchen

Dit restaurant heeft een mega toffe tegelvloer. Ze streven naar culturele diversiteit en serveren van lamsbout tot quiche, en van kabeljauw tot kwartel.

WT Watertoren

Save the best for (almost) last: WT is een oude watertoren waar tegenwoordig een restaurant in huist. Het interieur is stoer en modern, de kaart bestaat uit 3, 4 of 5 gangen en het uitzicht is fenomenaal. Deze zaak staat vanaf nu op mijn to-eat lijstje!

Heron – Coming Soon

Tot slot een bijzondere zaak: Héron petit restaurant. Toen ik afgelopen oktober in Ecuador was, waren ook Joyce en Victor mee, een leuk stel uit Utrecht met de wens een eigen zaak te beginnen. Die wens is nu concreet en zeer dichtbij. Victor is wildplukker en laat dit graag terugkomen in zijn zaak, gecombineerd met producten uit de moestuin. Héron is twee keer eerder en pop-up restaurant geweest, maar nu is het tijd voor een permanente plek in Utrecht. Wil je binnenkort aanschuiven in deze bijzondere zaak? Reserveer nu dan alvast voor het diner, via Crowdfundmarkt. Zo help je Victor & Joyce hun droom te realiseren, en zit jij straks van een bijzonder lekker maaltje te smullen.

 

Wil je één van mijn hotspots bezoeken? Met Flamyngo maakte ik deze handige widget, die je als plattegrond kunt gebruiken:

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: