Gezonderdag | Healthy red velvet cake recept

4
red velvet cake

Soms ben ik ineens in de bak mood en heb ik zin om een taart of cake te maken. De ene keer mega heftig en mierzoet, zoals de Oreotaart of stroopwafeltaart, en een andere keer ga ik liever voor healthy, zoals met de pindakaaskoekjes. Als ik ga koken bedenk ik het liefst alles zelf, maar met bakken is dat net even anders. Koken doe ik meer op gevoel en bakken, tja, dat moet echt via bepaalde hoeveelheden anders mislukt het finaal.

red velvet cake

Nog voor dat ik Bo leerde kennen ontdekte ik naar leuke blog Beaufood. Ik zag een prachtige red velvet cake staan waar ik meteen trek van kreeg. Ik kende de naam wel, maar had nog nooit een red velvet cake gegeten, laat staan een gezonde. Het feit dat er bieten in de cake zitten – en dat me eigenlijk helemaal niet zo lekker leek – gaf de doorslag. Ik móest weten hoe dat zou smaken. Het recept heeft een plekje op Goodfoodlove verdiend dus je raad het al: het was hartstikke lekker. En super snel op, dus ik moet maar weer eens een nieuwe gaan maken 😉

Dit heb je nodig:

Cakeblik | bakpapier | oven op 180 C | blender | grote kom

Ingrediënten:

100 gr. havermeel (je kun ook zelf havermout vermalen tot havermeel in je blender) | 100 gr.  amandelmeel | 1 rauwe biet a 150 gr. | 2 grote rijpe bananen | 3 eieren | 1.5 tl. bakpoeder | 3 el. honing | 3 dadels |

Garnering:

4 el. kwark | een handje gedroogde cranberry’s

red velvet cake

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in het cakeblik. Blend de banaan, eieren en de biet tot een puree. Giet alles in een grote kom en roer de overige ingrediënten erdoorheen, behalve de dadels.

Ontpit de dadels en halveer ze. Schep het beslag in de bakvorm. Steek de dadels erin zodat ze verdeeld zijn over de cake en rechtop staan. Ze voor 50 minuten in de oven. Controleer de cake zo nu en dan en leg er een stukje folie overheen als de bovenkant te donker wordt.

Is de cake klaar? Laat hem dan even afkoelen en haal hem voorzichtig uit het blik. Schep, wanneer je de cake gaat serveren, de kwark er overheen en maak af met wat cranberry’s Geniet!

Bron recept: Beaufood 

 

Over de auteur

4 comments

  1. Lilly 10 maart, 2016 at 08:36 Beantwoorden

    Super leuk om te lezen, zou zelf echt nooit aan deze producten denken! Met mijn vriendinnen spreken we altijd 1x in de maand af om bij iemand lekker te eten (maar wel gezond). De volgende keer ga ik voor de high tea en ga ik deze zeker maken!!

    Lilly.

    • Kelly 10 maart, 2016 at 10:42 Beantwoorden

      Hi Lily, leuk dat je zo enthousiast bent. Ook hartstikke leuk (voor jou) dat je een linkje geplaatst hebt, maar dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Mocht je een linkvermelding willen, mag je me daar altijd over mailen, maar ik vind het niet netjes als je het op deze manier doet en daarom zal ik de link ook uit jouw reactie verwijderen

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

Kerst 2013 | Trends in decoratie en eten

Tijdens de kerstspecial avond van Hello Fresh vertelde Wilma Tichelaar van I for Inspiration ons over de kersttrends van 2013. Ze had allemaal mooie plaatjes verzameld, ...