Smaak van de week #24 | Guess who’s back!

0
goodfoodlove

Jaaaaaaa je ziet het goed: Smaak van de Week is terug! Dat werd tijd he 😉 Ik heb er lang over getwijfeld of ik deze rubriek in de huidige vorm terug moet laten komen, want het kost me altijd ontiegelijk veel tijd. Maar ik zie ook dat jullie het graag lezen, en ik vind het leuk om te schrijven, dus de keuze was snel gemaakt. Laat ik ook maar snel beginnen dan!

Mijn week begon meteen goed met een lunchafspraak met Angelique (van dat lekkere piadina recept) bij Vinnies. Omdat ik uitgebreid ontbeten had koos ik voor een schaal vers fruit. Daarna bleef ik zitten om aan het werk te gaan en at ik nog een heerlijk stuk carrotcake.

kippendijfilet

’s Avonds maakte ik dit lekkere wokgerechtje met kippendijfilet en paksoi. Zal ik het recept erop zetten voor jullie?

van t spit

Dinsdag wilden pap en ik bij onze vriend Murat bij Larende op de Clercqstraat gaan eten (daar komen we echt al 20 jaar), maar de keuken bleek die avond dicht te zijn. Gelukkig zit Van ’t Spit daar op de hoek en besloten we dat eens uit te proberen. Bijzonder goede keuze, want wat een waanzinnig lekkere kip hebben ze hier! En goede garnituren, en ook nog eens een fijn terras. Top plek =D

Woensdag organiseerde Villa Massa limoncello een diner op deze sprookjesachtige plek in Oud-Sloten. De grap is dat dit dus bij mijn oude huisarts is! Dit was wel een veel leukere gelegenheid om hier te zijn =) We waanden ons echt in Italië, met muziek van Eros Ramazzotti, een best nog zomerse temperatuur en lekker eten (waaronder zelfgemaakte pizza!). Ik schrijf binnenkort een leuk stuk voor jullie over wat je allemaal voor lekkers met limoncello kan doen. De jurk die ik op de foto draag is van ST. Studio en ik ben er helemaal verliefd op!

Ook donderdag was weer leuk haha! Ik doe alleen maar leuke dingen  😉 Tijd voor paprika had me uitgenodigd voor een bijzonder ontbijt bij de nieuwe hotspot Baut & Dreesmann. Jet van Nieuwkerk vertelde ons deze ochtend enthousiast over de paprika en hoe veelzijdig dit product eigenlijk is. We kregen een juice met paprika geserveerd die ik erg lekker vond. De smoothies met paprika waren niet helemaal mijn smaak, maar de broodjes die Baut & Dreesmann had klaargemaakt waren des te lekker. Ik ben trouwens wel heel gek op paprika en kook er vaak mee, bijvoorbeeld in salades, soepen of wolgerechten. Hoe zit dat bij jullie?

restaurant lieve

AMSTERDAM – Restaurant Lieve. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Ooohhhh hier wil ik jullie zo graag alles over vertellen wat het wordt ZO VET!! Maar dat volgt later 😉 Ik ga in ieder geval iets heeeeeel leuks doen in de bijzondere zaak die je hierboven op de foto ziet: restaurant Lieve. Dat is alles wat ik nu kan vertellen, meer volgt.

Whaaaaa (nog meer schreeuwgeluiden 😉 ) dit is dus mijn nieuwe huis!! Het is nog niet bepaald bewoonbaar 😉 Maar ik ben wel al even binnen geweest en ik kan al goed zien wat voor vorm het krijgt. Het aftellen is begonnen… Wat komt er trouwens bizar veel kijken bij het inrichten van een huis zeg, poe. Heb je mijn artikel over interieurinspiratie al gelezen? Verwacht daar binnenkort nog meer van!

 

Na wat gewerkt te hebben bij Bagels & Beans fietste ik naar mijn mediabureau Semilo die een heel tof foodfestival georganiseerd hadden. Leuke mensen, veel gezelligheid en lekker eten & drinken, waaronder deze burger van BAQ-fiets. Top avond! Ennnnn kijk eens wie er (geconcentreerd aan het koken) op deze banner staat =D

friendship

Wat is onze nazomer heerlijk he?! Vrijdag werkte ik voor het eerst op een van de boten van rederij Friendship. Superleuk om dat er een dagje in de week bij te doen. We varen elke keer een rondje van een uur en mensen kunnen voor €15,- mee. De schipper en de hostess (ik dus) vertellen wat over onze prachtige hoofdstad en serveren de gasten drankjes als ze dat willen. Super toffe bijbaan dus =D

gevulde paprika

Vrijdagavond kwamen Sel & mama gezellig eten. Omdat ik een gigantische voorraad paprika’s gekregen had, besloot ik lekker gevulde paprika’s (met courgette, rijst en feta) te maken. Daarbij had ik producten van Ron Blaauw opgestuurd gekregen, dus deze kwamen op tafel. De kippenvleugels, kipsaté en pindasaus lieten we ons prima smaken!

burendag

Oh jongens zaterdag was zo’n feest! Overdag stond in het teken van spullen pakken (voor verhuizing nummer 5) maar om half 4 was ik het zat en ben ik met vriendinnen het terras opgegaan bij Hendrix. Wat een mega leuke tent is dat trouwens, ga er zeker een keer heen. Van Hendrix verschoven we naar Karakter, en toen naar Pastis voor lekker eten. Omdat we nog laaaaaang niet moe waren werd de avond voortgezet in Ebeling, een soort danscafé achtige zaak op de Overtoom, waar het heel gezellig is. Op straat stond een Burendag Photo Booth, dus daar moest natuurlijk even gebruik (misbruik) van gemaakt worden 😉

warung made

Nieuwe (mega lekkere!) ontdekking bij Foodora: Warung Made met Balinees eten. Het smaakt dus echt zoals op Bali, helemaal heerlijk.

examengala

Mijn zondagavond bestond uit het uitmesten van mijn oude kamer. En tja, dan kom je nog wel eens leuke dingen tegen, zoals deze foto van ons eindexamengala in 2006. Raden jullie maar welke ik ben. De jurk bespreek ik trouwens aan het einde van deze vlog, hint 😉

kamer opruimen

Dit krijg je dus als je 9 jaar aan troep uitzoekt. Pap gaat overigens niet mee bij het grofvuil, dat lijkt me duidelijk 😉

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: